Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01
استادیار، گروه معارف اسلامی، واحد مهاباد، دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد، ایران ، esmaelimaryam507@gmail.com
چکیده: (948 مشاهده)
زمینه و هدف: یکی از راهکارهای روان درمانی و کاهش اختلالات روانی، سلامت معنوی و مراقبت از آن است. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین سلامت معنوی بر بهبود اختلالات روانی در دانش آموزان بود.
روش کار: جامعه آماری این مطالعه توصیفی- همبستگی شامل کلیه دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم شهر میاندوآب بود که در سال 1400 مشغول به تحصیل بودند و تعداد آن برابر با 1800 نفر بود که حجم نمونه از طریق جدول کرجسی مورگان به تعداد 317 نفر، به روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شد. در این پژوهش از پرسشنامه سلامت معنوی پولوتزین و الیسون و اختلالات روانی (افسردگی، اضطراب، استرس) لاویبوند و همکاران (1995) استفاده شد. دادهها با استفاده آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج نشان داد چون ضریب همبستگی محاسبه شده بین سلامت معنوی و استرس (438/0) و سلامت معنوی و اضطراب (324/0-) و نیز سلامت معنوی و افسردگی (282/0-) کوچکتر از سطح خطای 05/0 میباشد، لذا میتوان نتیجه گرفت که بین سلامت معنوی و استرس، اضطراب و افسردگی دانش آموزان رابطه وجود دارد و چون مقدار ضریب همبستگی محاسبه شده منفی میباشـد بنابرایـن رابطه بین آنها منفی و معکوس میباشد.
نتیجه گیری: سلامت معنوی منجر به بهبود سطح اختلالات روانی (استرس، اضطراب و افسردگی) در دانش آموزان گردید لذا پیشنهاد میشود معلمان و دست اندرکاران آموزشی و نیز والدین به راهکارهای افزایش سطح سلامت معنوی در دانش آموزان مبادرت ورزند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی