جلد 29، شماره 11 - ( 11-1401 )                   جلد 29 شماره 11 صفحات 392-384 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0
Ethics code: 0
Clinical trials code: 0

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Badami M, Zomorody S. The Effectiveness of Cognitive Behavioral Therapy on Emotional Maturity and Fear of Negative Evaluation in Married Women. RJMS 2023; 29 (11) :384-392
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7867-fa.html
بادامی مهشید، زمردی سعیده. اثربخشی درمان شناختی رفتاری بر بلوغ عاطفی و ترس از ارزیابی منفی در زنان متأهل. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (11) :384-392

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7867-fa.html


استادیار، گروه روانشناسی، واحد تهران غرب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، Saeedeh.zomorody@gmail.com
چکیده:   (971 مشاهده)
زمینه و هدف: رویکردهای درمانی می­تواند برای افزایش بلوغ عاطفی و کاهش ارزشیابی منفی در زنان متاهل مورد استفاده قرار گیرد و گامی موثر در ارتقای سلامت روان آنان باشد، لذا این مقاله با هدف بررسی اثربخشی درمان شناختی رفتاری بر بلوغ عاطفی و ترس از ارزیابی منفی در زنان متاهل انجام شد.
روش کار: روش پژوهش نیمه آزمایشی با دو گروه آزمایش و کنترل می­باشد و جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زنان متاهل 25-50 سال فراخوانی در فضای مجازی تمایل خود را برای شرکت در پژوهش اعلام نمودند می­باشند که تعداد آنها 120 بوده است.، با توجه به روش پژوهش با استفاده از روش نمونه­گیری در دسترس30 نفر  و به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند (15 نفربرای هر گروه) انتخاب شدند. گردآوری داده­ها توسط پرسشنامه های ترس از ارزیابی منفی و بلوغ عاطفی انجام شد و مداخله توسط پروتکل درمان شناختی رفتاری انجام شد. همچنین از روش آماری تحلیل کواریانس جهت تحلیل داده­ها استفاده شد.
یافته­ ها: نتایج حاکی از آن بود که در مجموع تفاوت معنادار بین نمره کل و خرده مقیاس­های دو پرسشنامه بلوغ عاطفی و ترس از ارزیابی منفی، در پیش آزمون و پس آزمون در دوگروه آزمایش و کنترل در زنان متأهل وجود داشت.
نتیجه‌گیری: می­توان نتیجه گرفت از روش درمانی شناختی رفتاری می‌توان برای بهبود رفتار اجتماعی، بهبود احساس مثبت فرد نسبت به خود و دیگران استفاده کرد و زمینه را برای رشد فرد پس از ازدواج فراهم نمود.
 
متن کامل [PDF 657 kb]   (296 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb