Research code: این مقاله برگرفته از رساله دکتری میباشد
Ethics code: این مقاله برگرفته از رساله دکتری میباشد
Clinical trials code: این مقاله برگرفته از رساله دکتری میباشد
Kafshdar Jalali H, Issazadeh K, Rezaeian A A. Evaluation of Probiotic Properties and Toxic Effects of Lactobacilli Cell Extract Isolated from Dairy Products of Guilan Province on HT29 Cancer Cells and HUVEC Normal Cells. RJMS 2023; 29 (12) :323-333
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7861-fa.html
کفشدار جلالی حسنیه، عیسی زاده خسرو، رضائیان عباسعلی. بررسی خصوصیات پروبیوتیکی و اثرات سمی عصاره سلولی لاکتوباسیلوسهای جدا شده از فرآوردههای لبنی استان گیلان بر رده سلول سرطانی HT-29 و سلول نرمال HUVEC. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (12) :323-333
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7861-fa.html
استادیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران ، Issa_kaam@yahoo.com
چکیده: (916 مشاهده)
زمینه و هدف: برخی از غذاها از جمله محصولات لبنی مثل ماست، منابع خوبی برای پروبیوتیکها محسوب میشوند. هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی خصوصیات پروبیوتیکی و اثرات سمی عصاره سلولی لاکتوباسیلوسهای جدا شده از فرآوردههای لبنی استان گیلان بر رده سلول سرطانی HT-29 و سلول نرمال HUVEC بود.
روش کار: برای انجام تحقیق حاضر، ابتدا لاکتوباسیلوسها از نمونههای لبنی جداسازی شدند، سپس شناسایی مورفولوژیکی، بیوشیمیایی، ژنتیکی و فیلوژنتیکی روی آنها انجام گرفت. با استفاده از توالی یابی و سپس آنالیز سکانسهای تعیین شده در سایت NCBI، گونه لاکتوباسیلوس فرمنتوم (L. Fermentum) با همولوژی 61/88% تشخیص داده شد و درخت فیلوژنتیکی آن رسم گردید و به عنوان سویه Limosilactobacillus fermentum GL ثبت گردید. عصاره لاکتوباسیلوسهای جدا شده بر روی رده سلولهای سرطانی HT-29 و سلولهای نرمال HUVEC اثر داده شد و بقای سلولها تحت اثر لاکتوباسیلوس با استفاده از تست MTT (3-(4,5 dimethylthiazol-2-yl)-2,5 diphenyltetrazolium bromide) بررسی گردید.
یافتهها: نشان داد عصاره سیتوپلاسمی باکتری لاکتوباسیلوس فرمنتوم در غلظت mg/ml 1، باعث کاهش 50% از سلولهای HT-29 شده، ولی هیچ اثر سمی روی سلولهای نرمال HUVEC نداشته است.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج بدست آمده، عصاره سیتوپلاسمی لاکتوباسیلوس فرمنتوم جدا شده از محصولات لبنی، موجب کاهش رشد سلولهای سرطانی HT-29 نسبت به سلول نرمال HUVEC شد که با انجام مطالعات بیشتر میتواند به عنوان یک محصول پروبیوتیک، در درمان و پیشگیری از سرطان روده بزرگ مورد استفاده قرار گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی