Research code: 01
Ethics code: 01
Clinical trials code: 01
استادیار مدیریت ورزشی، گروه تربیت بدنی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران ، MORSAL1361@GMAIL.COM
چکیده: (401 مشاهده)
زمینه و هدف: شنا یکی از ورزشهای بسیار مفرح است، با اینحال شناگاهها و استخرهای شنا محل مناسبی برای انتقال بیماریها هستند. لذا هدف مطالعه بررسی سنجش شاخصهای سلامت و تندرستی در شناگاههای تفرجی و ورزشی میباشد.
روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بوده و در این مطالعه از کلیه استخرهای موجود شهر ساری (تعداد 6 استخر شامل یک استخر سرپوشیده مردانه و زنانه و 5 استخر روباز (هر 10روز یکبار در ساعات حداکثر تعداد شناگران 16-14) نمونهبرداری میکروبی و شیمیایی انجام گرفت. تعداد کل نمونههای برداشت شده 36 نمونه برای آزمایشات میکروبی 36 نمونه برای آزمایشات شیمیایی بوده است. کلر باقیمانده در محل نمونهبرداری و سایر پارامترها در آزمایشگاه تعیین شدند. پس از جمعآوری اطلاعات، میزانهای بهدست آمده با استانداردهای موجود با استفاده از نرمافزار SPSS مقایسه شد.
یافتهها: نتایج تحقیق نشان میدهد میزان کلر باقیمانده در 1/61 درصد موارد از حد استاندارد پایینتر بوده (کمتر از mg/l 1) و فقط در استخر سرپوشیده ساری مطابق با استانداردهای موجود میباشد.
نتیجهگیری: عدم سیستم کلرزنی مناسب، ناقص بودن سیستمهای تصفیه آب و عدم آگاهی متصدیان استخرها از شرایط مطلوب استخر باعث گردیده که کلر باقیمانده در اکثر موارد در حد مطلوب نباشد. طبق استانداردهای موجود در استخرهای شنا بهازای هر شناگر سطح مورد نیاز خاصی در نظر میگیرند و به دنبال آن ظرفیت استخرها مشخصکننده حداکثر تعداد شناگران در هر شیفت میباشد، لذا هر چه مساحت استخر بزرگتر باشد ظرفیت پذیرش شناگران بیشتر خواهد بود و این مسئله میتواند در صورت نظارت و مدیریت غلط باعث آلودگی آب استخرها شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی