Research code: 01
Ethics code: IR.IAU.TNB.REC.1400.103
Clinical trials code: 01
JahedAtaeian P, ShamsEsfandabad H, Farhangi A H. The Effectiveness of Positive Psychology on Reviving Couples' Attractiveness, Self-Compassion and Gratitude among Women with Marital Problems. RJMS 2023; 30 (7) :1-9
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7614-fa.html
جاهدعطائیان پندار، شمس اسفندآباد حسن، فرهنگی عبدالحسن. اثربخشی روانشناسی مثبت بر احیای مجددجذابیت زوجین، خودشفقتی و قدردانی در بین زنان دارای مشکلات زناشویی. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (7) :1-9
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7614-fa.html
دانشیار، گروه روانشناسی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین، ایران ، hshams1333@gmail.com
چکیده: (732 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف روانشناسی مثبت دستیابی به رشد علمی در افراد و جوامع از طریق مداخلات موثر روانشناسی و دستیابی به درک علمی از بهزیستی است. با توجه به مطالب فوق الذکر، این پژوهش درصدد پاسخ به این سوال است که اثربخشی روانشناسی مثبت در بین زنان دارای مشکلات زناشویی بود.
روش کار: در این پژوهش نیمه آزمایشی، از طرح آزمون- پسآزمون با گروه گواه استفاده شد. جامعه پژوهش، شامل زنان دارای مشکلات زناشویی شهر تهران که در سال 1400 به مراکز مشاوره تهران مراجعه کرده بودند که از میان آن ها 30 نفر به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در گروه آزمایش و گروه گواه گمارش شدند. در ابزار پژوهش، پرسش نامه جذابیت فیزیکی کارانداشو (2020)، پرسش نامه خودشفتقی نف (2003) و پرسش نامه قدردانی مک کلایف (2002) بود و پس از اجرای مداخلات در چارچوب پروتکلهای مدون، از تحلیل کواریانس برای تحلیل دادهها استفاده گردید.
یافتهها: یافته نشان دادند که روش مداخلهای میتواند در بهبود جذابیت زوجین، خودشفقتی و قدردانی زنان دارای مشکلات زناشویی مؤثر واقع گردد.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج به دست آمده میتوان گفت که روانشناسی مثبت براحیای مجددجذابیت زوجین، خودشفقتی و قدردانی زنان دارای مشکلات زناشویی تاثیر مثبت دارد. نتایج این پژوهش میتواند نتایج پژوهشهای پیشین و نظریههای مربوط به نقش درمانهای روانشناسی مثبت را در کاهش مشکلات روانشناختی افراد و زنان دارای مشکلات زناشویی تاکید کند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی