جلد 29، شماره 7 - ( 7-1401 )                   جلد 29 شماره 7 صفحات 32-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: مقاله مستحرج از رساله دکتری است
Ethics code: IR.SSRC.REC.1401.037
Clinical trials code: IRCT20200511047401N1

Takhty M, Ghazalian F, Sohili S, Ebrahim K. Simultaneous Effect of Eight Weeks of Metabolic Resistance Training and CGA Supplementation on Weight Loss and Fat Profile of Overweight Women. RJMS 2022; 29 (7) :23-32
تختی مریم، غزالیان فرشاد، سهیلی شهرام، ابراهیم خسرو. اثر همزمان هشت هفته تمرین مقاومتی متابولیک و مصرف مکمل CGA بر کاهش وزن و نیمرخ لیپیدی زنان دارای اضافه وزن. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (7) :23-32

دانشیار، گروه فیزیولوژی، واحد علوم و تحقبقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، phdghazalian@gmail.com
زمینه و هدف: چاقی و اضافه وزن امروزه به یکی از معضلات اصلی سلامت عمومی در جوامع مدرن و در حال توسعه تبدیل شده است. پاسخ موفقیت آمیز به چالش های مرتبط با چاقی نیازمند اطلاعات به موقع، معتبر و جامع برای طراحی مداخلات موثر با هدف تعدیل بار بیماری های ناشی از شاخص توده بدنی بالا می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر همزمان هشت هفته تمرین مقاومتی متابولیک و مصرف مکمل CGA بر کاهش وزن و پروفایل چربی زنان دارای اضافه وزن بود.
روش کار: مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی تصادفی بود که در سال 1400 بر روی نمونه ای از زنان دارای اضافه وزن انجام شد. افراد شرکت کننده در مطالعه به صورت تصادفی دو گروه مداخله شامل یک دوره 8 هفته ای تمرین MRT و مکمل CGA بود و گروه کنترل تقسیم شدند تعداد جلسات تمرینی 3 جلسه در هفته بود و مدت زمان هر جلسه نیز 45 دقیقه بود. مکمل مورد استفاده نیز 400 میلی گرم/ روز CGA استخراج شده از دانه قهوه سبز بود.
یافته‌ها: مداخله تمرین MRT و مکمل CGA به طور معناداری منجر به کاهش شاخص توده بدنی، HDL کلسترول تام و تری گلیسرید در مقایسه با گروه کنترل شده بود و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (001/0= P-value). می‌توان نتیجه گرفت که تمرینات مقاومتی متابولیک همراه با مکمل CGA منجر به کاهش وزن در افراد مبتلا به اضافه وزن می شود و می تواند تغییرات چشمگیری بر نیم رخ پروفایل چربی این افراد نیز داشته باشد.
نتیجه‌گیری: به طوری کلی و طبق یافته های این مطالعه می توان نتیجه گرفت که تمرینات مقاومتی متابولیک همراه با مکمل CGA منجر به کاهش وزن در افراد مبتلا به اضافه وزن می شود و می تواند تغییرات چشمگیری بر نیم رخ پروفایل چربی این افراد نیز داشته باشد. با این حال برای اثربخشی بیشتر لازم است که این مداخلات همراه با اصلاح رژیم غذایی افراد صورت گیرد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش