جلد 29، شماره 9 - ( 9-1401 )                   جلد 29 شماره 9 صفحات 171-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: مقاله مروری است
Ethics code: مقاله مروری است
Clinical trials code: مقاله مروری است

Shatizadeh Malekshahi S, Omidi A, Veisi P. The Impact of COVID-19 during Pregnancy on Fetal Brain Development. RJMS 2022; 29 (9) :159-171
شاطی زاده ملک شاهی سمیه، امیدی آمنه، ویسی پارسا. بیماری کووید-19 در زمان بارداری و پیامدهای آن بر رشد مغز جنین. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (9) :159-171

استادیار، گروه ویروس شناسی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، s.shatizadeh@modares.ac.ir
زمینه و هدف: برخی از عفونت‌های ویروسی در دوران بارداری می‌توانند اثرات ماندگار و بالقوه ویرانگر بر روی مغز جنین در حال رشد داشته باشند. در حال حاضر، توجه زیادی به عفونت کووید-19 در زنان باردار و آسیب های احتمالی در سلامت نوزادان آ نها وجود دارد. اگرچه مطالعات روی کووید-19 به سرعت در حال پیشرفت است، اثرات SARS-CoV-2 بر رشد جنین نامشخص است.
روش کار: در این مقاله مروری، شواهدی را در مورد تأثیر عفونت SARS-CoV-2 در دوران بارداری بر پیامدهای رشد عصبی فرزندان ارائه نمودیم و همچنین مکانیسم‌های بالقوه‌ای را که توسط آن ها قرار گرفتن در معرض SARS-CoV-2 قبل از تولد ممکن است بر مغز جنین در حال رشد تأثیر بگذارد، مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: از جمله این مسیرها می توان به این موارد اشاره نمود: (1) عفونت مستقیم بافت‌های عصبی از طریق انتقال ویروس از راه جفت، (2) اختلال در عملکرد جفت که منجر به پیامدهای نامطلوب بارداری مرتبط با افزایش خطر آسیب عصبی (مانند محدودیت رشد جنین و زایمان زودرس) می شود و (3) از طریق MIA (maternal immune activation) در طول مراحل کلیدی رشد عصبی در بارداری. داده های ارائه شده پتانسیل عفونت SARS-CoV-2 مادر را برای تحریک سیستم ایمنی مادر، جفت و جنین و در نتیجه پتانسیل برای رشد عصبی نامطلوب جنین را نشان می دهد.
نتیجه‌گیری: مطالعات آینده باید به این سوال پاسخ دهند که آیا پاسخ های ایمنی جنینی-جفتی مشاهده شده در عفونت SARS-CoV-2 مادر می تواند با عوارض عصبی در فرزندان مرتبط باشد.

نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: میکروبیولوژی