جلد 30، شماره 2 - ( 2-1402 )                   جلد 30 شماره 2 صفحات 172-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: IR.ALZAHRA.REC.1401.014
Ethics code: IR.ALZAHRA.REC.1401.014
Clinical trials code: IR.ALZAHRA.REC.1401.014

Shoaakazemi M, Mollazadeh noran A, Jafari F. Sexual Dysfunction, Obsessive Behaviors, and Religious Orientation in Married Women. RJMS 2023; 30 (2) :159-172
شعاع کاظمی مهرانگیز، ملازاده نوران افسون، جعفری فریبا. بدعملکردی جنسی، رفتارهای وسواسی و جهت‌گیری مذهبی در زنان متأهل. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (2) :159-172

دانشیار، گروه مطالعات زنان و خانواده، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصاد، دانشگاه الزهرا، تهران، ایران ، m.shkazemi@alzahra.ac.ir
زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین بدعملکردی جنسی، رفتارهای وسواسی و جهت‌گیری مذهبی در زنان متأهل انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان زن متأهل دانشگاه آزاد واحد تهران شمال در سال تحصیلی  1400-1399بودند. 250 نفر از دانشجویان به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. داده‌های پژوهش توسط پرسش نامه‌ جهت‌گیری مذهبی آلپورت و راس (1967)، پرسش نامه عملکردی جنسی زنان (FSFI) روزن و همکاران (2000) و مقیاس وسواس فکری عملی مادزلی (1977) جمع‌آوری شد. جهت تجزیه ‌و تحلیل داده‌ها در سطح توصیفی از میانگین و انحراف معیار و در سطح استنباطی از ضریب همبستگی پیرسون و از تحلیل رگرسیون گام به گام استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که بدعملکردی جنسی با رفتارهای وسواسی و جهت گیری مذهبی رابطه معنادار دارد (01/0P). همجنین جهت­گیری مذهبی با هر دو بعد خود می­تواند بدعملکردی جنسی را پیش بینی کند (01/0>P) و همچنین جهت­گیری مذهبی می‌تواند رفتارهای وسواسی را پیش بینی کند(01/0>P).
نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق حاکی از رابطه معنی دار  بین جهت­گیری مذهبی و بدعملکردی جنسی و رفتارهای وسواسی می­باشد؛ بنابراین لازم است روانشناسان برنامه های آموزشی جهت حل مسئله تدوین و اجرا نمایند و با توجه  به اهمیت  جهت­ گیری مذهبی، برنامه‌های پیشگیری و درمانی خاصی را مورد توجه قرار دهند.