جلد 29، شماره 11 - ( 11-1401 )                   جلد 29 شماره 11 صفحات 221-213 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: IR.IAU.CTB.REC.1400.112
Ethics code: IR.IAU.CTB.REC.1400.112
Clinical trials code: IR.IAU.CTB.REC.1400.112

Afzali Mousavi S M, Ashraf Ganjoui F, Zarei A. Identification the Factors Influencing the Incidence and Spread of Ethical Corruption and Its Control Methods. RJMS 2023; 29 (11) :213-221
افضلی موسوی سیده محبوبه، اشرف گنجوئی فریده، زارعی علی. شناسایی عوامل موثر بر بروز و گسترش فساد اخلاقی و روش‌های کنترل آن. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (11) :213-221

دانشیار، گروه مدیریت ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران ، Ganjouei@yahoo.com
زمینه و هدف: اگر فساد در بنیادی­ترین بخش ورزش یعنی در سطوح پایه ریشه کن نشود، کودکان در شرایط ناسالمی رشد می­کنند. پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر بروز و گسترش فساد اخلاقی و روش­های کنترل آن تدوین شده است.
روش کار: روش تحقیق پیمایشی از نظر هدف کاربردی و از نظر جمع­آوری داده­ها به­صورت میدانی می­باشد. جامعه آماری این تحقیق 150 کارشناس خبرۀ ورزشی آگاه به مسائل فوتبال، متشکل از صاحب نظران در حوزۀ رسانه و فوتبال، صاحب نظران در حوزۀ اقتصاد و بازاریابی فوتبال، کارشناسان در حوزۀ فرهنگ و فوتبال و کارشناسان در حوزۀ داوری و مربی­گری حرفه­ای فوتبال پایه تشکیل دادند که به روش تصادفی خوشه­ای به­عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده­ها از روش میدانی و پرسشنامه محقق ساخته شناسایی عوامل موثر در بروز فساد اخلاقی استفاده شده است. جهت تجزیه و تحلیل داده­ها از تحلیل عاملی تأییدی (مدل معادلات ساختاری)، آزمون‌ فریدمن، Amos نسخه 24 و نرم‌افزار SPSS نسخه 25 استفاده شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که عامل فساد مدیریتی (831/0=β)، فساد خانوادگی (807/0=β)، فساد فرهنگی (788/0=β)، فساد اجتماعی (760/0=β) و فساد رسانه­ای (760/0=β) بر روی بروز فساد اخلاقی در فوتبال پایه تاثیر دارند. عوامل مؤثر بر بروز فساد اخلاقی در فوتبال پایه از نظر نمونه‌های تحقیق به ترتیب اولویت عبارتند بودند از فساد رسانه‌ای، فساد مدیریتی، فساد فرهنگی، فساد اجتماعی، فساد خانوادگی.
نتیجه ­گیری: با توجه به­نتایج، به­نظر می­رسد ارائه راهکارهای مناسب برای کمک به عوامل شناسایی شده در این تحقیق می­تواند فساد اخلاقی در ورزش رده­های سنی را کاهش دهد.

واژه‌های کلیدی: فساد اخلاقی، ورزش، کودکان
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش