Zarei M, Ghasemiِِِ H, Nikbakhsh R. Comparative Study of Recreational Sports Activities for the Elderly in Germany and Iran Based on the Brady Model. RJMS 2022; 29 (8) :187-198
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7329-fa.html
دانشیار مدیریت ورزشی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران ، ghasemione@yahoo.com
چکیده: (752 مشاهده)
زمینه و هدف: به وجود آوردن شرایط مناسب برای تحرک بیشتر (ورزشهای تفریحی و اوقات فراغت) که از یک طرف موجب سرگرمی و پرکردن اوقات فراغت سالمندان میشود و از طرف دیگر نیاز مبرم آنها به تحرک را برطرف سازد، از ضروریترین تدابیری است که باید در برنامهریزیهای مربوط به گذران اوقات سالمندان اندیشه شود. لذا با توجه به اهمیت این موضوع هدف از پژوهش حاضر مطالعه تطبیقی فعالیتهای ورزشی تفریحی سالمندان کشورهای آلمان و ایران براساس مدل بردی بود.
روش کار: این پژوهش از نوع کیفی-کاربردی و با رویکرد تطبیقی چهارمرحله ای بردی شامل چهار مرحله توصیف، تفسیر، همجـواری و مقایسه بود. جامعه آماری پژوهش را اسناد، منابع و کتب مرجع موجود داخلی و خارجی در حوزه موضوع، سالمندان ایرانی و آلمانی را تشکیل دادند. ابزار گردآوری اطلاعات از طریق چک لیست انجام شد. چک لیست مربوط به مقایسه تطبیقی فعالیتهای ورزشی - تفریحی سالمندان ایران و آلمان بود.
یافته ها: براساس نتایج تحقیق در خصوص مقایسه هر پنج بعد برنامهریزی، نیروی انسانی، امکانات، ساختار و ویژگیهای درمانی دو کشور ایران و آلمان، مشخص گردید که تفاوتهای زیادی در ایران و آلمان وجود دارد. ساختار موردنظر مدل ایرانی بیشتر با نقش برجسته مسائل برنامهریزی و مالی استوار و دغدغه بیشتر سالمندان ایرانی، معیشتی در صورتی که در مدل آلمان، بیشتر تأکید بر نیروی انسانی است.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج پیشنهاد میشود که در برنامهریزیهای آتی ورزش همگانی کشور، توجه خاصی به ورزش سالمندان شود و قوانین و مقررات حمایتی از ورزش سالمندان تدوین شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی ورزش