جلد 29، شماره 8 - ( 8-1401 )                   جلد 29 شماره 8 صفحات 198-187 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zarei M, Ghasemiِِِ H, Nikbakhsh R. Comparative Study of Recreational Sports Activities for the Elderly in Germany and Iran Based on the Brady Model. RJMS 2022; 29 (8) :187-198
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7329-fa.html
زارعی مریم، قاسمی حمید، نیک بخش رضا. مطالعه تطبیقی فعالیت‌های ورزشی تفریحی سالمندان کشورهای آلمان و ایران براساس مدل بردی. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (8) :187-198

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-7329-fa.html


دانشیار مدیریت ورزشی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران ، ghasemione@yahoo.com
چکیده:   (752 مشاهده)
زمینه و هدف: به وجود آوردن شرایط مناسب برای تحرک بیشتر (ورزش­های تفریحی و اوقات فراغت) که از یک طرف موجب سرگرمی و پرکردن اوقات فراغت سالمندان می­شود و از طرف دیگر نیاز مبرم آنها به تحرک را برطرف سازد، از ضروری­ترین تدابیری است که باید در برنامه­ریزی­های مربوط به گذران اوقات سالمندان اندیشه شود. لذا با توجه به اهمیت این موضوع هدف از پژوهش حاضر مطالعه تطبیقی فعالیت­های ورزشی تفریحی سالمندان کشورهای آلمان و ایران براساس مدل بردی بود.
روش کار: این پژوهش از نوع کیفی-کاربردی و با رویکرد تطبیقی چهارمرحله ای بردی شامل چهار مرحله توصیف، تفسیر، همجـواری و مقایسه بود. جامعه آماری پژوهش را اسناد، منابع و کتب مرجع موجود داخلی و خارجی در حوزه موضوع، سالمندان ایرانی و آلمانی را تشکیل دادند. ابزار گردآوری اطلاعات از طریق چک لیست انجام شد. چک لیست مربوط به مقایسه تطبیقی فعالیت­های ورزشی - تفریحی سالمندان ایران و آلمان بود.
یافته­ ها: براساس نتایج تحقیق در خصوص مقایسه هر پنج بعد برنامه­ریزی، نیروی انسانی، امکانات، ساختار و ویژگی­های درمانی دو کشور ایران و آلمان، مشخص گردید که تفاوت­های زیادی در ایران و آلمان وجود دارد. ساختار موردنظر مدل ایرانی بیشتر با نقش برجسته مسائل برنامه­ریزی و مالی استوار و دغدغه بیشتر سالمندان ایرانی، معیشتی  در صورتی که در مدل آلمان، بیشتر تأکید بر نیروی انسانی است.
نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج پیشنهاد می‌شود که در برنامه‌ریزی‌های آتی ورزش همگانی کشور، توجه خاصی به ورزش سالمندان شود و قوانین و مقررات حمایتی از ورزش سالمندان تدوین شود.
 
متن کامل [PDF 684 kb]   (221 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb