جلد 30، شماره 1 - ( 1-1402 )                   جلد 30 شماره 1 صفحات 113-106 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aminimoghaddam S, Kamkarfar P, Abolghasem N. Case Report: A Metastatic Transitional Cell Carcinoma of the Ovary. RJMS 2023; 30 (1) :106-113
امینی مقدم سهیلا، کامکارفر پگاه، ابوالقاسم نسترن. گزارش موردی: متاستاتیک ترنزیشنال سل کارسینومای تخمدان. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (1) :106-113

استاد و متخصص بیماری‌های زنان و زایمان، فلوشیپ آنکولوژی زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، بیمارستان فیروزگر، تهران، ایران ، aminimoghaddam.s@iums.ac.ir
زمینه و هدف: ترنزیشنال سل کارسینومای (Transitional Cell Carcinoma-TCC) تخمدان، یکی از انواع نادر سرطان های اپیتلیال تخمدان است. این نوع ازسرطان تخمدان تنها 1% از کارسینوم‌های اپیتلیال سطحی را تشکیل می‌دهد. تظاهرات بالینی آن از سایر انواع سرطان تخمدان قابل تشخیص نیست.
معرفی بیمار: بیمار خانمی 43 ساله که با توده شکمی و خونریزی واژینال در آبان ماه 98  تحت رزکشن توده ی تخمدان راست به ابعاد 10*10 سانتی متر در بیمارستان امیرالمومنین تهران قرارگرفته است. با توجه به بدخیم بودن جواب پاتولوژی به مرکز درمانی فیروزگر تهران ارجاع داده شد. در بازخوانی نتایج پاتولوژی دراین مرکز توسط پاتولوژیست زنان، ترانزیشنال سل کارسینوما اولیه تخمدان گزارش شد و با توجه به اینکه جراحی کامل انجام نشده بود، تحت جراحی مجدد قرار گرفت که در جراحی مجدد تخمدان و تومور بین دئودنوم و ورید اجوف تحتانی (IVC]Inferior Vena Cava-) هم برداشته شد.
 نتیجه گیری: خانم با توده تخمدانی مشکوک باید تحت نظر انکولوژیست زنان تحت بررسی و درمان قرار بگیرد. بررسی هیستوپاتولوژی این تومورها برای تمایز از سایر کنسرهای تخمدان  لازم است. ویژگی‌های  ایمونوهیستوشیمی در تشخیص آن مفید است. جهت بررسی متاستاز از روش‌های پاراکلینیک می‌توان کمک گرفت. برداشتن جراحی روش اصلی درمانی است که به دنبال آن شیمی درمانی استاندارد انجام می‌شود.

نوع مطالعه: موردنگاري | موضوع مقاله: زنان و زایمان