زمینه و هدف: غنیسازی اوقات فراغت باعث شده تا مشارکت مردم در ورزشها و بویژه شرکت آنها در انواع ورزشهای همگانی در جهان افزایش یابد. بنابراین هدف مطالعه حاضر بررسی شاخصهای ارگونومی و آنتروپومتریکی در دستگاه پرس زیر بغل و هوانوردی در زنان ورزشکار است.
روشکار: از بین کاربران زن این دستگاهها، ویژگیهای آنتروپومتریک 124 نفر شامل: قد، ارتفاع شانه، ارتفاع نشسته، ارتفاع شانه نشسته، پهنای شانه، عمق سینه، ضامت آرنج، پهنای کفل، طول کفل- زانو، ضخامت ساق پا و طول کف پا با استفاده از شاقول، متر مهندسی، خط کش، گونیا و کولیس اندازه گیری شد و سپس با توجه به استانداردهای ارگونومی و بدنسازی،علم بیومکانیک حرکتی و نحوه استقرار بروی دستگاهها، تناسب دستگاههای زیر بغل و هوانوردی مورد مقایسه قرار گرفت. از آمار توصیفی برای توصیف دادهها و از آزمون t زوجی برای آزمون فرضیهها استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان میدهد که بین شاخصهای ارگونومی و آنتروپومتریکی در دستگاه پرس زیر بغل در حالت افقی و عمودی در زنان ورزشکار رابطه وجود دارد (05/0p<). بین شاخصهای ارگونومی و آنتروپومتریکی دستگاه هوانورد در حالت افقی و عمودی در زنان ورزشکار رابطه وجود دارد (05/0p<).
نتیجهگیری: یافتههای پژوهش حاضر نشان داد، دستگاههای پرس زیربغل و هوانوردی تعبیه شده در پارکها و فضاهای باز از نقطه نظر آنتروپومتریک برای کاربران زن ارگونومی نیست. این عدم تناسب میتواند عوارض و آسیبهای جسمانی کاربران را به همراه داشته باشد. بنابراین کاربران در هنگام استفاده از این دستگاهها باید دقت لازم را به عمل آورده و از فعالیت با دستگاههایی که متناسب با ابعاد بدنی آنها نیست، دوری نمایند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |