جلد 29، شماره 4 - ( 4-1401 )                   جلد 29 شماره 4 صفحات 66-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: 784532

Falahati S, Hakakzadeh M, Porranjbar M. Analyzing The Mental Health Challenges of Individuals to Participate in Leisure Sport Activities. RJMS 2022; 29 (4) :58-66
فلاحتی سینا، حکاک زاده مینا، پوررنجبر محمد. تحلیل چالش‌های سلامت روانشناختی افراد برای مشارکت در فعالیت‌های ورزشی در اوقات فراغت. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (4) :58-66

استادیار، گروه تربیت بدنی، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران ، Hakakzadeh_M@yahoo.com
زمینه و هدف: اهمیت مشارکت در فعالیت‌های ورزشی در اوقات فراغت باعث شده است تا تمامی ابعاد مربوط به این مساله از جمله چالش‌های سلامت روانشناختی مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد. تحقیق حاضر با هدف تحلیل چالش‌های سلامت روانشناختی افراد برای مشارکت در فعالیت‌های ورزشی در اوقات فراغت طراحی و اجرا گردید.
روش کار: روش تحقیق حاضر آمیخته می‌باشد. جامعه آماری تحقیق در بخش کیفی شامل متخصصان مدیریت ورزشی، مجریان و مدیران بخش‌های فرهنگی ورزشی، مدیران سازمان‌های ورزشی، متخصصان جامعه شناسی آشنا با حوزه ورزشدر ورزش (11= تعداد) می‌باشد. در بخش کمی، جامعه آماری تحقیق متشکل از افراد جوان در سراسر شهر تهران که از فعالیت‌های ورزشی در گذراندن اوقات فراغت به فعالیت‌های ورزشی می‌پردازند در نظر گرفته شد با توجه به نامحدود بودن تعداد آن‌ها در سراسر شهر تهران و با استفاده از جدول مورگان 384 نفر در نظر گرفته شد. کلیه روند تجزیه و تحلیل داده های تحقیق حاضر در نرم افزارهای SPSS و AMOS انجام شد.
یافتهها: نتایج کیفی تحقیق نشان داد که چالش‌های سلامت روانشناختی افراد برای مشارکت در فعالیت‌های ورزشی در اوقات فراغت شامل 23 مورد بود. به صورت کلی چالش‌های سلامت روانشناختی افراد برای مشارکت در فعالیت‌های ورزشی در اوقات فراغت در سه دسته چالش فردی، چالش ذهنی و چالش محیطی مشخص گردید.
نتیجهگیری: توجه به چالش‌های شناسایی شده شامل چالش فردی، چالش ذهنی و چالش محیطی و کنترل این چالش‌ها می‌تواند زمینه جهت بهبود وضعیت مشارکت افراد جهت حضور در فعالیت‌های ورزشی در اوقات فراغت را فراهم نماید.