جلد 30، شماره 2 - ( 2-1402 )                   جلد 30 شماره 2 صفحات 74-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: IR.IAU.KH.REC.1398.006
Ethics code: IR.IAU.B.REC.1401.003
Clinical trials code: IR.IAU.KH.REC.1398.006

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ashkbous S, Daraei M, Pourhosseini E. Analysis of Organizational Culture Components in Medical Universities: Presenting A Conceptual Model Using the Delphi Technique. RJMS 2023; 30 (2) :61-74
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6937-fa.html
اشکبوس سمیرا، دارایی مهری، پورحسینی ابراهیم. واکاوی مولفه‌های فرهنگ سازمانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی: ارایه یک مدل مفهومی با استفاده از تکنیک دلفی. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (2) :61-74

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6937-fa.html


استادیار، گروه مدیریت آموزشی، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران ، mehry_daraei@yahoo.com
چکیده:   (2076 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف از پژوهش حاضر واکاوی مولفه­های فرهنگ سازمانی در دانشگاه های علوم پزشکی و ارایه یک مدل مفهومی با استفاده از تکنیک دلفی  بود.
روش کار: روش پژوهش، توصیفی-پیمایشی می‌باشد که با استفاده از رویکرد کیفی در دو مرحله مطالعه اسناد کتابخانه‌ای و اجرای روش دلفی انجام شد. در مرحله اول با مرور ادبیات و پیشینه پژوهش، کدهای مربوط به فرهنگ سازمانی احصاء شده و سپس با طرح یک سوال باز پاسخ از خبرگان خواسته شد تا در مورد مولفه‌های فرهنگ سازمانی نظرات خود را ابراز نمایند. در مرحله بعد با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته بسته پاسخ 54 سوالی که با استفاده از مقیاس پنج درجه‌ای لیکرت طراحی شده بود، نظرات اعضاء خبرگان اخذ شد. در پایان هر مرحله، داده‌های گردآوری شده با استفاده از شاخص‌های توصیفی مانند میانگین، انحراف معیار و شاخص‌های روایی (CVR) و آلفای کرونباخ تحلیل شدند.
یافته‌­ها: یافته‌ها نشانگر 8 مولفه اصلی و 54 مولفه فرعی به عنوان مولفه­های فرهنگ سازمانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌باشند، که بر اساس میزان اعتبار عبارتند از: مسئولیت مشترک؛ تیم گرایی؛ نتیجه محوری؛ الگوی ارتباطی مطلوب؛ وفق پذیری؛ حاکمیت و رهبری؛ تاکید بر جزئیات وایده پردازی و خلاقیت فردی.
نتیجه‌­گیری: به طور کلی می‌توان گفت توجه به کار تیمی و همکاری­های میان اعضای سازمان استفاده از نظرات و ایده­های افراد در صورتی که با ایجاد احساس مسئولیت در کارمندان بوده که بتوانند خود را با شرایط وفق دهند، در این صورت فرهنگ سازمانی در دانشگاه اجرا شده که این امر در نتیجه همکاری­های اعضای سازمان است.
 
متن کامل [PDF 705 kb]   (204 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش پزشکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb