جلد 28، شماره 7 - ( 7-1400 )                   جلد 28 شماره 7 صفحات 109-100 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: مقاله مستخرج از رساله دکتری است
Ethics code: IR.USB.REC.1400.076
Clinical trials code: مقاله مستخرج از رساله دکتری است

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nazari R, kahrazaei F, sanagoy moharer G. The relationship between family functioning, social support, and socioeconomic status with homicidal violence. RJMS 2021; 28 (7) :100-109
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6688-fa.html
نظری رضا، کهرازئی فرهاد، ثناگوی محرر غلامرضا. ارتباط بین عملکرد خانواده، حمایت اجتماعی و وضعیت اقتصادی اجتماعی با خشونت‌های منجر به قتل. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (7) :100-109

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6688-fa.html


دانشگاه سیستان و بلوچستان ، farhad_kahraz@ped.usb.ac.ir
چکیده:   (2167 مشاهده)
زمینه و هدف: خشونت یکی از پدیده­های آسیب­زایی اجتماعی است که قدمتی به درازای تاریخ دارد. گسترش دامنه بروز خشونت و پرخاشگری در جامعه ایران به ویژه در سالیان اخیر یکی از جدی­ترین آسیب‌های اجتماعی به شمار می­رود. هدف از انجام تحقیق حاضر ارتباط بین عملکرد خانواده، حمایت اجتماعی و وضعیت اقتصادی اجتماعی با خشونت­های منجر به قتل بود.
روش کار: برای انجام تحقیق حاضر از بین مردان شهرستان ایرانشهر که به دلیل ارتکاب به قتل در زندان به سر می­بردند تعداد 40 نفر به عنوان نمونه در دسترس انتخاب شدند. سپس پرسشنامه­های سنجش عملکرد  FAD، حمایت اجتماعی ادراک شده، وضعیت اجتماعی -اقتصادی قدرت­نما (1392) و پرسشنامه پرخاشگری (باس و پری، 1992) بین آزمودنی­ها توزیع و جمع­آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده­ها از نرم افزار SPSS و آزمون ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی­داری 05/0 استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج تجزیه و تحلیل داده­ها نشان داد بین عملکرد خانواده و مولفه­های آن با خشونت و مولفه­های آن از یک طرف و بین حمایت اجتماعی و مولفه­های آن با خشونت و مولفه­های آن از طرف دیگر ارتباط معنادار منفی وجود دارد. یعنی با بالا رفتن سطح عملکرد خانواده و حمایت اجتماعی و مولفه­های آن­ها میزان خشونت کاهش می­یابد و برعکس. همچنین مشخص شد بین وضعیت اجتماعی اقتصادی با خشونت و مولفه­های آن نیز ارتباط معنادار منفی وجود دارد.
نتیجه ­گیری: با توجه به نتایج تحقیق و اهمیت کنترل خشونت پیشنهاد می­شود مسئولین با برنامه­ریزی دقیق سطح عملکرد خانواده و حمایت اجتماعی را با استفاده از فرهنگ­سازی و آموزش صحیح بالا ببرند تا بدین­وسیله از میزان خشونت­های منجر به قتل کاهش یابد. همچنین تمهیداتی جهت بهبود وضعیت اقتصادی در نظر گرفته شود.
متن کامل [PDF 721 kb]   (377 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb