Research code: مقاله مستخرج از رساله دکتری است
Ethics code: IR.USB.REC.1400.076
Clinical trials code: مقاله مستخرج از رساله دکتری است
Nazari R, kahrazaei F, sanagoy moharer G. The relationship between family functioning, social support, and socioeconomic status with homicidal violence. RJMS 2021; 28 (7) :100-109
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6688-fa.html
نظری رضا، کهرازئی فرهاد، ثناگوی محرر غلامرضا. ارتباط بین عملکرد خانواده، حمایت اجتماعی و وضعیت اقتصادی اجتماعی با خشونتهای منجر به قتل. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (7) :100-109
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6688-fa.html
دانشگاه سیستان و بلوچستان ، farhad_kahraz@ped.usb.ac.ir
چکیده: (2167 مشاهده)
زمینه و هدف: خشونت یکی از پدیدههای آسیبزایی اجتماعی است که قدمتی به درازای تاریخ دارد. گسترش دامنه بروز خشونت و پرخاشگری در جامعه ایران به ویژه در سالیان اخیر یکی از جدیترین آسیبهای اجتماعی به شمار میرود. هدف از انجام تحقیق حاضر ارتباط بین عملکرد خانواده، حمایت اجتماعی و وضعیت اقتصادی اجتماعی با خشونتهای منجر به قتل بود.
روش کار: برای انجام تحقیق حاضر از بین مردان شهرستان ایرانشهر که به دلیل ارتکاب به قتل در زندان به سر میبردند تعداد 40 نفر به عنوان نمونه در دسترس انتخاب شدند. سپس پرسشنامههای سنجش عملکرد FAD، حمایت اجتماعی ادراک شده، وضعیت اجتماعی -اقتصادی قدرتنما (1392) و پرسشنامه پرخاشگری (باس و پری، 1992) بین آزمودنیها توزیع و جمعآوری شد. برای تجزیه و تحلیل دادهها از نرم افزار SPSS و آزمون ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنیداری 05/0 استفاده شد.
یافتهها: نتایج تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد بین عملکرد خانواده و مولفههای آن با خشونت و مولفههای آن از یک طرف و بین حمایت اجتماعی و مولفههای آن با خشونت و مولفههای آن از طرف دیگر ارتباط معنادار منفی وجود دارد. یعنی با بالا رفتن سطح عملکرد خانواده و حمایت اجتماعی و مولفههای آنها میزان خشونت کاهش مییابد و برعکس. همچنین مشخص شد بین وضعیت اجتماعی اقتصادی با خشونت و مولفههای آن نیز ارتباط معنادار منفی وجود دارد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق و اهمیت کنترل خشونت پیشنهاد میشود مسئولین با برنامهریزی دقیق سطح عملکرد خانواده و حمایت اجتماعی را با استفاده از فرهنگسازی و آموزش صحیح بالا ببرند تا بدینوسیله از میزان خشونتهای منجر به قتل کاهش یابد. همچنین تمهیداتی جهت بهبود وضعیت اقتصادی در نظر گرفته شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی