جلد 29، شماره 1 - ( 1-1401 )                   جلد 29 شماره 1 صفحات 47-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: A-10-5714-1
Ethics code: IR.IAU.BOJNOURD.REC.1399.013
Clinical trials code: A-10-5714-1

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseini S, Qasemi Motlagh M, Esmaeili shad B, Mehdian H. Comparison of the Effectiveness of Mindfulness-Based Therapy and Cognitive Therapy on the Difficulty of Emotion Regulation in Patients with Obsessive-Compulsive Disorder. RJMS 2022; 29 (1) :36-47
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6686-fa.html
حسینی شادی، قاسمی مطلق مهدی، اسماعیلی شاد بهرنگ، مهدیان حسین. مقایسه اثربخشی درمانی و شناخت درمانی مبتنی برذهن آگاهی بر دشواری تنظیم هیجان در بیماران مبتلا به وسواس فکری و عملی. مجله علوم پزشکی رازی. 1401; 29 (1) :36-47

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6686-fa.html


استادیار، گروه روانشناسی، واحد بجنورد، دانشگاه آزاد اسلامی، بجنورد، ایران ، Avestaps@yahoo.com
چکیده:   (1553 مشاهده)
زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی درمانی و شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر دشواری تنظیم هیجان در بیماران مبتلا به وسواس فکری و عملی انجام شد.
روش کار: بدین منظور تعداد 45 بیمار مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی، از بین بیماران وسواسی مراجعه‌کننده به مراکز روان‌شناختی و روان پزشکی شهر مشهد انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه (15 نفر در گروه کنترل، 15 نفر در گروه درمانی و 15 نفر در گروه شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی) جایگزین شدند برای تجزیه و تحلیل داده­ها از روش آماری تحلیل واریانس با اندازه‌گیری‌های مکرر و آزمون تعقیبی استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج حاکی از اثربخشی درمانی و درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی (در مقایسه با گروه کنترل) بر دشواری تنظیم هیجان در بیماران مبتلا به وسواس فکری و عملی بود. همچنین نتایج نشان داد تفاوت معناداری در میزان اثربخشی این دو نوع درمان بر دشواری تنظیم هیجان افراد مبتلا به وسواس فکری عملی نمونه مورد مطالعه وجود نداشته و هر دو درمان به یک اندازه باعث بهبودی شدند.
نتیجه‌گیری: بر مبنای یافته‌های حاصل از پژوهش، شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و درمانی به مراجعین مبتلا به وسواس فکری-عملی کمک می‌کند تا بتوانند به شکل موثری هیجانات خود را تنظییم و مدیریت کنند. لذا با توجه به اینکه هیجان‌ها نقشی اساسی در دوام و تشدید این اختلال دارد، درمانگران می‌توانند با استفاده از هر یک از این روش‌های درمانی، اثربخشی جلسات درمانی را افزایش دهند.

 
متن کامل [PDF 549 kb]   (533 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb