Research code: 1-9-m
Ethics code: 9-m
Clinical trials code: 1-2-m-9
واحد مرند، دانشگاه آزاد اسلامی، مرند، ایران ، afarmn21@yahoo.com
چکیده: (۲۱۲۸ مشاهده)
زمینه و هدف: سلامت روانی به عنوان یک نگرانی و دغدغه همگانی مورد توجه جدی محققان قرار گرفته است. هدف از انجام تحقیق حاضر ارائه مدل عوامل مؤثر بر ارتقا سلامت روانی در مراکز دانشگاه فنی و حرفهای بود.
روش کار: تحقیق حاضر از نوع تحقیقات آمیخته بود که به صورت میدانی و به روش پیمایشی انجام شد. بدین منظور از بین خبرگان علمی و اجرایی در حوزه مدیریت آموزشی، آموزش عالی و مدیریت آموزش عالی 15 نفر انتخاب و پس از انجام مصاحبه نیمه ساختاریافته پرسشنامهای دارای 26 سؤال طراحی شد که 4 عامل شامل عوامل مدیریتی (10 سؤال)، عوامل شغلی (6 سؤال)، عوامل اجتماعی (5 سؤال) و عوامل فردی (5 سؤال) را موردسنجش قرار میداد بین آنها توزیع و جمعآوری شد. روایی صوری، سازه و پایایی پرسشنامه بررسی و تایید شد همچنین جهت بررسی عوامل تحقیق از روش معادلات ساختاری استفاده گردید.
یافتهها: نتایج نشان داد عوامل مدیریتی، شغلی، فردی و اجتماعی مهمترین عوامل مؤثر بر ارتقا سلامت روانی در مراکز دانشگاه فنی و حرفهای میباشند همچنین مشخص شد در بین عوامل شناسایی شده، عوامل فردی بیشترین تأثیر را دارا بود. به عبارتی توجه به عوامل فردی سبب میگردد تا میزان سلامت روانی در مراکز دانشگاه فنی و حرفهای به صورت مناسبتری افزایش یابد.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج پیشنهاد میشود جهت ارتقا سلامت روانی در مراکز دانشگاه فنی و حرفهای میبایستی به عوامل مدیریتی، شغلی، فردی و اجتماعی توجه نمود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی