جلد 28، شماره 7 - ( 7-1400 )                   جلد 28 شماره 7 صفحات 91-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 1234-1234
Ethics code: 1234-1234
Clinical trials code: 1234-1234

Memar M, Torkfar A, Jamshidian L, Mir Hosseini S M A. The survey of health in Kano model for evaluation of educational services quality of students during the corona period. RJMS 2021; 28 (7) :83-91
معمار مهسا، ترکفر احمد، جمشیدیان لیلا، میرحسینی سید محمدعلی. بررسی سلامتی در مدل کانو جهت ارزیابی کیفیت خدمات آموزشی دانشجویان در دوران کرونا. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (7) :83-91

واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز. ایران ، a.torkfar@gmail.com
زمینه و هدف: به طور کلی سلامتی و تندرستی عناصر اساسی برای یادگیری مؤثر هستند. هدف از تحقیق حاضر بررسی سلامتی در مدل کانو جهت ارزیابی کیفیت خدمات آموزشی دانشجویان دانشگاه آزاد در دوران کرونا بود
روش کار: این تحقیق از نوع توصیفی پیمایشی و به روش میدانی انجام شد. جامعه آماری این پژوهش کلیـه دانشـجویان رشته تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی جنوب کشور (فارس، بوشهر، هرمزگان و کهکیلویه و بویر احمد) بودنـد. بدین منظور از بین جامعه آماری، تعداد 371 نفر به روش طبقه­ای نسبتی انتخاب شدند. ابزار اندازه­گیری تحقیق حاضر پرسشنامه اصلاح‌شده کیفیت خدمات در آموزش عالی ترزاکیس (2012) براساس مدل کانو  بود. با همکاری لازم با مدیریت دانشکده­های تربیت بدنی، پرسشنامه­ها بین نمونه مورد نظر توزیع گردید و بعد از دو هفته جمع­اوری گردید. داده­ها با استفاده از جدول ارزیابی کانو تحلیل گشت.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که 15 شاخص کیفیت خدمات دانشگاه، جزء نیازهای اساسی جهت پیشبرد سلامتی می‌باشند، تعداد 7 شاخص در دسته نیازهای عمکردی و در نهایت 7 شاخص نیز در دسته نیازهای جذاب جهت پیشبرد سلامتی دسته­بندی گردید. همچنین، نیاز عملکردی مهمترین نیاز جهت سلامتی دانشجویان در دوران کرونا می­باشد.
نتیجه ­گیری: به طو کلی نتایج مطالعه حاضر نشان داد که دانشجویان از کیفیت خدمات آموزشی دانشگاه­های آزاد اسلامی جنوب کشور راضی نیستند و خدمات آموزشی ارائه شده انتظارات دانشجویان را جهت پیشبرد عوامل اموزشی و سلامتی برآورده نمی­کند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی