جلد 30، شماره 1 - ( 1-1402 )                   جلد 30 شماره 1 صفحات 9-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 1-4-m
Ethics code: IR.SSRC.REC.1400.130
Clinical trials code: 1-4-m-1

Keyoumarsi I, Heydari A, salehian M H. The role of Psychological Dimensions and Mental Health in Training Sports Entrepreneurs. RJMS 2023; 30 (1) :1-9
کیومرثی اسماعیل، حیدری ایوب، صالحیان میرحمید. نقش ابعاد روانشناختی و سلامت روان در آموزش کارآفرینان ورزشی. مجله علوم پزشکی رازی. 1402; 30 (1) :1-9

کارشناس ارشد مدیریت ورزشی، مربی گروه تربیت بدنی، دانشگاه صنعتی ارومیه، ایران ، ismaeilquimarthi@gmail.com
زمینه و هدف: به نظر کارشناسان مسائل جامعه­شناسی و روان­شناسی کارآفرینی در عصر جهانی شدن در تحول اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و ورزشی... کشورها نقش بسیار زیادی دارد. بنابراین، هدف از انجام تحقیق حاضر مطالعه نقش ابعاد روانشناختی و سلامت روان در آموزش کارآفرینان ورزشی بود.
روش کار: برای انجام تحقیق همبستگی حاضر از بین کارآفرینان آذربایجان غربی و شرقی با توجه عدم سازماندهی این جامعه، تعداد 130 کارآفرین ورزشی به صورت در دسترس به عنوان نمونه انتخاب شدند. سپس پرسشنامه­های  محقق ساخته آموزش کارآفرینی، پرسشنامه ویژگی های شخصیتی کارآفرینان نائیچ و همکاران (1386) و سلامت روان گلدبرگ (1972) در بین آنها توزیع و جمع آوری شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین ریسک پذیری متعادل، کانون کنترل، نیاز به موفقیت، سلامت فکری، عملگرایی، تحمل ابهام، رویا پردازی، چالش طلبی و سلامت روان با آموزش کارآفرینان ورزشی رابطه مثبت و معنی داری دارد.
نتیجه ­گیری: نتایج تحقیق حاضر تایید کننده نقش ابعاد روان­شناختی و سلامت روان در آموزش کارآفرینان ورزشی می­باشد بنابراین توصیه می­شود کارآفرینان ورزشی به این متغیرها توجه ویژه­ای داشته باشند.