جلد 28، شماره 5 - ( 5-1400 )                   جلد 28 شماره 5 صفحات 124-116 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 1-2-m
Ethics code: 2-m
Clinical trials code: 1-2-m-1

Mehrdost A, Alavi Matin Y, RostamZadeh R, IranZadeh S. Factors affecting the development of mental health insurance in Iran. RJMS 2021; 28 (5) :116-124
مهردوست ابوالفضل، علوی متین یعقوب، رستم زاده رضا، ایرانزاده سلیمان. عوامل مؤثر بر توسعه بیمه سلامت روان در ایران. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (5) :116-124

واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران ، Alavimatin@iaut.ac.ir
چکیده:   (2044 مشاهده)
زمینه و هدف: سیاست‌های شفاف درباره سلامت روان در هر کشوری اساس‌ترین و قوی‌ترین ابزار بخش سلامت روان آن کشور است. هدف از تحقیق حاضر تعیین عوامل مؤثر بر توسعه بیمه سلامت روان در ایران بود.
روش­ کار: جامعه آماری تحقیق حاضر را کلیه مدیران و کارکنان شاغل در بخش بیمه سلامت، بیمه خدمات درمانی، شرکت‌های بیمه، حوزه‌های فعال در زمینه بیمه سلامت و اعضای هیئت‌علمی در رشته روان‌پزشکی تشکیل دادند. که تعداد 308 نفر به صورت تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شده و پرسشنامه محقق ساخته بین آن‌ها توزیع و جمع­آوری شد.
یافته‌ها: نتایج تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی پنج عامل اساسی شامل عامل اول (ساختاری)؛ عامل دوم (فرهنگ)؛ 18 عامل سوم (کیفیت خدمات)؛ عامل چهارم (فردی) و عامل پنجم (تأمین و پشتیبانی) برای توسعه بیمه سلامت روان شناساسی کرد.
نتیجه­گیری: با توجه به نتایج به مدیران و سیاست‌گذاران حوزه بیمه پیشنهاد می‌شود با تدوین راهکارهای مبتنی بر این 5 عامل زمینه توسعه بیمه سلامت روان را فراهم نمایند.