Research code: 1-5
Ethics code: 6
Clinical trials code: 1-6-ر
Ghalandar Mahalleh H, Samiee R, Azma F, Mostaghimi M R. Structural Relationships between Psychological Empowerment and Moral Behavior and Competitiveness. RJMS 2023; 29 (12) :43-50
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6451-fa.html
استادیار، گروه مدیریت، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران ، roohalla.samiee@gmail.com
چکیده: (1016 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه با بررسی ابعاد روانشناختی افراد میتواند بسیاری از مشکلات و معضلات زندگی آنان را شناسایی و راهکارهایی جهت مدیریت آن اعمال نمود. هدف از انجام تحقیق حاضر تبیین روابط ساختاری توانمندی روانشناختی و رفتار اخلاقی و رقابتپذیری بود.
روش کار: جامعه آماری تحقیق توصیفی-پیمایشی و کاربردی حاضر را مدیران و معاونان شهرداریهای شمال کشور تشکیل دادند (242 نفر) که بر اساس جدول مورگان و به صورت تصادفی ساده 155 نفر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. که پس از کسب مجوزهای لازم و تقسیم پرسشنامهها، تعداد 141 پرسشنامه مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. ابزار تحقیق حاضر شامل پرسشنامههای توانمندسازی روانشناختی پارک و سئو (2019 و شامل 4 سوال)، پرسشنامه رفتار اخلاقی لوزیر (2013 و شامل 15 سوال) پرسشنامه رقابتپذیری اوزدمیر و اصلان (2012 و شامل 11 سوال) بود که نمرهگذاری آنها بر اساس طیف پنج درجهای لیکرت میباشد. همچنین روایی و پایایی پرسشنامهها در تحقیق حاضر مطلوب به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل دادههای پژوهش حاضر از روش آماری معادلات ساختاری استفاده گردید.
یافتهها: نتایج نشان داد که توانمندسازی روانشناختی بر رقابتپذیری تاثیر معناداری به میزان 234/0 دارد. همچنین مشخص شد که رفتار اخلاقی بر رقابتپذیری تاثیر معناداری به میزان 694/0 دارد. نهایتا اینکه مدل تحقیق از برازش مطلوبی برخودار است.
نتیجه گیری: نتایج تایید کننده تاثیر توانمندسازی روانشناختی و رفتار اخلاقی بر رقابتپذیری میباشد. بنابراین به سازمانها توصیه میشود جهت برتری رقابتی از این مولفه ها استفاده کنند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانشناسی بالینی