جلد 28، شماره 9 - ( 9-1400 )                   جلد 28 شماره 9 صفحات 44-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: EE.97.243.93365/scu.ac.ir

hoveizi E, abdolali nejad P. Evaluation of Graphene Quantum Dots Cytotoxicity on Breast Cancer MCF-7 Cells. RJMS 2021; 28 (9) :31-44
حویزی الهام، عبدالعلی نژاد پیمان. بررسی سمیت سلولی نقاط کوانتومی گرافن بر سلول‌های سرطانی پستان MCF-7. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (9) :31-44

دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران ، e.hoveizi@yahoo.com
زمینه و هدف: سرطان پستان عامل بیشترین مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان است. ترکیبات گرافنی دارای خواص مهم درمانی از جمله خاصیت ضد سرطانی هستند. هدف این مطالعه، بررسی و مقایسه اثرات غلظت­های مختلف نقاط کوانتومی گرافن (graphene quantum dots: GQDs) بر سلول­های سرطانی پستان بود.
روش کار: سلول­های سرطانی پستان رده MCF-7 در داربست هیدروژل کشت و با غلظت­های 10، 7، 5 و 1 میلی گرم بر میلی لیتر GQDs به مدت 24ساعت تیمار شدند. برای سنجش میزان بقاء و مورفولوژی سلول­ها از روش MTT و رنگ آمیزی­های اکریدین اورنج و دپی استفاده گردید.
یافته­‌ها: GQDs در غلظت­ 10میلی گرم بر میلی لیتر و در زمان 72 ساعت اثر کشندگی بیشتری روی سلول­ها داشت و باعث تغییرات مورفولوژیکی مشهودی در سلول­ها شد. غلظت IC50 برای GQDs در سلول­های MCF-7 حدود 7 میلی گرم بر میلی لیتر محاسبه شد (05/0< P).
نتیجه‌گیری: GQDs دارای اثر سمیت سلولی بصورت وابسته به دوز و زمان بر سلول­های سرطانی پستان  MCF-7است و می­تواند به عنوان کاندیدی از ترکیبات ضد سرطان مورد توجه قرار گیرد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیولوژی (زیست شناسی)