جلد 27، شماره 7 - ( 7-1399 )                   جلد 27 شماره 7 صفحات 96-88 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: رساله دکتری
Ethics code: مقاله پرسشنامه ای است
Clinical trials code: مقاله کارازمایی بالینین نیست

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rouhizadeh M, Alam S, Hojabrnia Z. Promoting health by using effective environmental and structural model. RJMS 2020; 27 (7) :88-96
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6346-fa.html
روحی زاده مرضیه، علم شهرام، هژبرنیا زهرا. ارتقاء سلامت با استفاده از الگوی محیطی و ساختاری موثر. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (7) :88-96

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6346-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری، تهران، ایران ، shahramalam@iausr.ac.ir
چکیده:   (1750 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه به دلیل گذر اپیدمیولوژیک یعنی جایگزینی بیماری‌های غیرواگیردار به جای بیماری‌های واگیردار، لزوم تغییر نگرش در مراقبت و بهداشت با هدف حفظ و ارتقای سلامتی ضروری است. نقش بی‌تحرکی به عنوان یکی از عوامل اصلی در شیوع بیماری‌ها و بروز مرگ، حائز اهمیت است. بنابراین هدف از تحقیق حاضر ارتقای سلامت با استفاده از الگوی محیطی و ساختاری موثر بود. 
روش کار: پژوهش توصیفی- پیمایشی حاضر به صورت میدانی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل 354 نفر از خبرگان مدیریت ورزشی استان خوزستان بود که به روش سرشماری تمامی جامعه آماری به عنوان نمونه تحقیق حاضر انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن به روش محتوایی و صوری و پایایی آن به روش ثبات درونی تایید گشت. داده­های جمع آوری شده به روش تی تک نمونه­ای و تحلیل عوامل اکتشافی و تاییدی و با استفاده از نرم افزارهای  SPSS-20 و AMOS-22 تحلیل گشت.
یافته ­ها: نتایج نشان داد عوامل محیطی و ساختاری بر توسعه ورزش همگانی جهت ارتقای سلامتی تأثیر معنی­داری دارند (01/0> Sig). دیگر نتایج تحقیق حاکی از اثرگذاری همه گویه­های عامل محیطی و ساختاری در توسعه ورزش همگانی جهت ارتقای سلامتی می­باشد (01/0> Sig).
نتیجه ­گیری: به‌طور کلی نتایج بر اهمیت عامل محیطی و ساختاری و  تاثیرات مفید ورزش در زمینه پیش گیری از بیماری‌های مزمن و توسعه ورزش همگانی جهت ارتقای سلامتی تاکید دارد و نقش مسئولان را در به کارگیری این مولفه­ها در ارتقاء سلامتی عموم مردم کشور را می­طلبد.
متن کامل [PDF 965 kb]   (471 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت عمومی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb