Research code: رساله دکتری
Ethics code: مقاله پرسشنامه ای است
Clinical trials code: مقاله کارازمایی بالینین نیست
دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری، تهران، ایران ، shahramalam@iausr.ac.ir
چکیده: (1750 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه به دلیل گذر اپیدمیولوژیک یعنی جایگزینی بیماریهای غیرواگیردار به جای بیماریهای واگیردار، لزوم تغییر نگرش در مراقبت و بهداشت با هدف حفظ و ارتقای سلامتی ضروری است. نقش بیتحرکی به عنوان یکی از عوامل اصلی در شیوع بیماریها و بروز مرگ، حائز اهمیت است. بنابراین هدف از تحقیق حاضر ارتقای سلامت با استفاده از الگوی محیطی و ساختاری موثر بود.
روش کار: پژوهش توصیفی- پیمایشی حاضر به صورت میدانی انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل 354 نفر از خبرگان مدیریت ورزشی استان خوزستان بود که به روش سرشماری تمامی جامعه آماری به عنوان نمونه تحقیق حاضر انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن به روش محتوایی و صوری و پایایی آن به روش ثبات درونی تایید گشت. دادههای جمع آوری شده به روش تی تک نمونهای و تحلیل عوامل اکتشافی و تاییدی و با استفاده از نرم افزارهای SPSS-20 و AMOS-22 تحلیل گشت.
یافته ها: نتایج نشان داد عوامل محیطی و ساختاری بر توسعه ورزش همگانی جهت ارتقای سلامتی تأثیر معنیداری دارند (01/0> Sig). دیگر نتایج تحقیق حاکی از اثرگذاری همه گویههای عامل محیطی و ساختاری در توسعه ورزش همگانی جهت ارتقای سلامتی میباشد (01/0> Sig).
نتیجه گیری: بهطور کلی نتایج بر اهمیت عامل محیطی و ساختاری و تاثیرات مفید ورزش در زمینه پیش گیری از بیماریهای مزمن و توسعه ورزش همگانی جهت ارتقای سلامتی تاکید دارد و نقش مسئولان را در به کارگیری این مولفهها در ارتقاء سلامتی عموم مردم کشور را میطلبد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
بهداشت عمومی