جلد 27، شماره 3 - ( 3-1399 )                   جلد 27 شماره 3 صفحات 159-138 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: ندارد
Ethics code: ندارد

Sadeghinejad M, Saeidi M, Momen S, Saadatirad M T, Mohseni F. COVID-19 diagnosis, treatment, and management: Key features you need to know. RJMS 2020; 27 (3) :138-159
صادقی نژاد محمد، سعیدی محمد، مومن شیوا، سعادتی راد محمدطاها، محسنی فاطمه. روش‌های تشخیصی، درمانی و مدیریتی COVID-19: آنچه را باید دانست. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (3) :138-159

دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، labmsn9@gmail.com
در دسامبر سال 2019، مواردی از پنومونی ویروسی از نوع جدید در ووهان، استان هوبی، چین رخ داده است.  سپس در تاریخ 12 ژانویه سال 2020 توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) به نام (2019-novel coronavirus) و در اخر به  SARS-CoV-2 نامگذاری شده است. این بیماری تنفسی نوظهور، بدون راهنمای جامع ایی همچون کنترل، درمان، تشخیص، وپیشگیری می باشد. لذا، برای کلیه کادر درمانی  خط مقدم در مقابله با پنومونی COVID-19، یک دستورالعمل جامع نیازمند می باشد. بنابراین، دستورالعمل سریع ایی با استفاده از داده های دست اول بیمارستان های مختلف وتجربیات کادر درمانی خط مقدم و قوانین کلیWHO  شامل پیشگیری، تشخیص، درمان و کنترل COVID-19 تهیه و مورد بررسی قرار گرفته است. درحال حاضر،  تشخیص دقیق covid-19 با روش RT-PCR امکان پذیر می باشد. علاوه براین،  CT اسکن و یافته های ازمایشگاهی نقش بسیار مهمی را در پیگیری روند بهبودی بیماری و تشخیص سریع و زودهنگام COVID-19 بازی می کنند. در رابطه با موضوع درمانی،  داروهایی همچون Chloroquine یک داروی ضد مالاریا و Lopinavir/Ritonavir یک داروی ضد HIV در مقابل بیماری COVID-19 فعالیت ضدویروسی به سزایی را از خود نشان داده اند  و درمکان های درمانی از ان ها به عنوان دارو اصلی در مقابله با covid-19 استفاده می شود. علاوه بران، داروهای کاندید دیگر مانند آنالوگ های نوکلئوزید تأیید شده (Favipiravir and Ribavirin) و آنالوگ های نوکلئوزید تجربی (Remdesivir و Galidesivir) ممکن است فعالیت  ضد  COVID-19داشته باشند. Pegylated Interferon Alfa-2a/b که برای درمان HBV و HCV تأیید شده است، می تواند برای تحریک پاسخ ضد ویروسی ذاتی در بیماران آلوده به  SARS-CoV-2مورد استفاده قرار گیرد. سپس این مقاله در رابطه با بهبودی علائم و راه کارهای درمانی و تشخیصی پیشنهادی دیگری را برای بیماران covid-19 مورد بحث قرار داده است.
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: بیماریهای عفونی