جلد 28، شماره 10 - ( 10-1400 )                   جلد 28 شماره 10 صفحات 111-102 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: مقاله مستخرج از رساله دکتری است
Ethics code: Ethical code: NO.19.33.2018

Nosratpour A, Farzanegi P, RezaeeShirazi R. The effect of exercise training and injection Mesenchymal Stem Cells on gene expression of Beclin-1, Mir-155 and mTOR of articular cartilage tissue in rats model of osteoarthritis. RJMS 2021; 28 (10) :102-111
نصرت پور آزاده، فرزانگی پروین، رضایی شیرازی رضا. اثر یک دوره تمرین و تزریق سلول‌های بنیادی مزانشیمی بر بیان Beclin-1،Mir-155 و mTOR بافت غضروف در رت های مدل استئوآرتریت. مجله علوم پزشکی رازی. 1400; 28 (10) :102-111

دانشیار فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزش، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران ، Parvin.farzanegi@gmail.com
زمینه و هدف: استئوآرتریت یک بیماری مزمن دژنراتیو غضروف مفصلی و شایع‌ترین نوع آرتریت است. هدف مطاله حاضر تبیین تاثیر هشت هفته تمرین هوازی با شدت متوسط و تزریق سلول‌های بنیادی مزانشیمی (MSCs) بر بیان ژن Beclin-1،  Mir-155وmTOR بافت غضروف آسیب دیده در موش‌های صحرایی مبتلا به استئوآرتریت زانو بود.
روش کار: در این مطالعه تجربی 35 سر موش صحرایی نر بالغ ویستار (با میانگین وزن 10±210 گرم ) به طور تصادفی به پنج گروه سالم، استئوآرتریت، استئوآرتریت + تمرین هوازی، استئوآرتریت+ سلول­های بنیادی مزانشیمی و گروه استئوآرتریت+ تمرین هوازی + سلول­های بنیادی مزانشیمی تقسیم شدند. استئوآرتریت به روش جراحی انجام شد. تمرین ورزشی شامل دویدن روی نوارگردان به مدت  هشت هفته، پنج جلسه در هفته، هر جلسه 35-45 دقیقه و با سرعت 18 متر در دقیقه  بود. گروه سلول­های بنیادی مزانشیمی به مقدار 106×1 سلول  بنیادی مزانشیمی بر کیلوگرم از طریق تزریق داخل مفصلی زانو دریافت کردند. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین و در وضعیت 12 ساعت ناشتایی نمونه‌های غضروف زانو جدا شد و بیان ژن Mir-155،Beclin-1 وmTOR  به روش R-T PCR اندازه‌گیری شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد استئوآرتریت  موجب کاهش بیان ژن Beclin-1 و افزایش Mir-155 و mTOR بافت غضروف شد. اما تمرین، سلول­های بنیادی مزانشیمی و مداخله تمرین + سلول­های بنیادی مزانشیمی این روند معکوس بود (009/0P≤). همچنین بین گروه­های تمرین سلول­های بنیادی مزانشیمی با  تمرین + سلول­های بنیادی مزانشیمی تفاوت معناداری مشاهده نشد (05/0P>).
نتیجه ­گیری: با توجه به نتایج تحقیق پیشنهاد می­شود افراد مبتلا به استئوآرتریت از تمرین ورزشی با شدت متوسط و سلول بنیادی جهت بهبود بیان ژن­های اتوفاژی غضروف مفصلی استفاده کنند.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش