جلد 27، شماره 11 - ( 11-1399 )                   جلد 27 شماره 11 صفحات 38-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 960000
Ethics code: IR.SUT.FE.REC.1395.378

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yousefi Talouki P, Tehrani P, Shojaei S. The Relationship between Thermomechanical Properties with Morphology in PCL / PHBV / MWCNT Biodegradable Nanocomposites with Application in Neural Tissue Engineering. RJMS 2021; 27 (11) :25-38
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6117-fa.html
یوسفی تلوکی پردیس، طهرانی پدرام، شجاعی شاهرخ. ارتباط خواص ترمومکانیکالی با مورفولوژی در نانو کامپوزیتهای زیست تخریب پذیر PCL/PHBV/MWCNT با رویکرد کاربرد در مهندسی بافت عصب. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (11) :25-38

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6117-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، shahrokh.shojaei@gmail.com
چکیده:   (1754 مشاهده)
زمینه و هدف: ویروس هپاتیت سی تنها میزبان آن انسان می‌باشد. در کشور ما ژنوتیپ‌های 1a، 3a و 1b شایع‌ترین ژنوتیپ‌ها هستند. هدف از این پژوهش تعیین فراوانی بروز جهشهای مقاوم به دارو در نواحی NS5A و NS5B  که هدف دارو های جدید ضد ویروس هپاتیت C  هستند در بیماران مبتلا به هپاتیت سی مزمن با ژنوتیپ 1b  بود که با این داروها تحت درمان قرار داشتند.
روش­ کار: در این پژوهش تعداد 29 بیمارشرکت داوطلبانه داشتند که مبتلا به هپاتیت سی مزمن با ژنوتایپ 1b بودند و سابقه درمان ناموفق با ریباورین و انترفرون داشتند ولی از نظر درمان با داروهای مستقیم الاثر مورد بررسی در این طرح "بکر یا native" محسوب می­شدند. ژنوم ویروس از نمونه سرم بیماران با استفاده از کیت استخراج RNAی ویروسی شرکت Roche  استخراج شد. RT-PCR و nested PCR با استفاده از کیت تاکارا و پرایمرهای اختصاصی خارجی و داخلی نواحی هدف بطور جداگانه انجام گردید. سپس محصولات تعیین توالی شد و نتایج توسط نرم افزار Bio Edit ورژن (7.9.5.3) بررسی شد. سپس با استفاده از نرم افزار CLUSTAL W در نرم افزار MEGA ورژن (6) هم ترازی توالی ها (Multiple Sequencing) صورت پذیرفت.
یافته ­ها: تجزیه و تحلیل توالی­های هدف به­منظورشناسایی جهش های مقاوم به داروهای مورد بررسی، بروز این جهش­ها را در برابر دو داروی داکلاتاسویر و لدیپاسویر در 5 بیمار (24/17%) نشان داد. هرچند به­دلیل عدم وقوع جهش­های مقاوم به داروی سوفوسبوویر در ناحیه NS5B، تمام بیماران به درمان ضد ویروسی پاسخ دادند و این پاسخ در پیگیری­های بعدی نیز پایدار بود.
نتیجه گیری: استفاده از داروی سوفوسبوویر در درمان بیماران مبتلا به هپاتیت سی مزمن با ژنوتایپ 1b که سخت‌ترین ژنوتایپ این ویروس از نظر پاسخ به درمان­های ضد ویروسی است با نتایج بسیار امیدوارکننده ­ای همراه بود و علیرغم شناسایی جهش­های مقاوم به داروهای داکلاتاسویر و لدیپاسویر، استفاده از سوفوسبوویر به درمان قطعی بیماران انجامید. هرچند بدلیل ماهیت جهش پذیری ویروس پایش روند بروز جهش­های احتمالی که ممکن است منجر به مقاومت در برابر سوفوبوویر شود تا حذف ویروس از کشور بسیار ضروری است.
متن کامل [PDF 3293 kb]   (512 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مهندسی علوم

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb