جلد 27، شماره 3 - ( 3-1399 )                   جلد 27 شماره 3 صفحات 92-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 18121402962001
Ethics code: 18121402962001

Tashakori S, Khorshidi D. Effect of short-term ginseng supplementation on some markers of intense anaerobic exercise- induced cell damage in active young girls. RJMS 2020; 27 (3) :85-92
تشکری سپیده، خورشیدی داود. تاثیر مکمل سازی کوتاه مدت جینسنگ بر برخی مارکرهای آسیب سلولی ناشی از ورزش بی هوازی شدید در دختران جوان فعال. مجله علوم پزشکی رازی. 1399; 27 (3) :85-92

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه، ساوه، ایران ، khorshididavood@yahoo.com
چکیده:   (2041 مشاهده)
زمینه و هدف: فعالیت ورزشی شدید و وامانده ساز سبب استرس اکسیداتیو و آسیب سلولی می‌شود. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر مکمل سازی کوتاه مدت جینسنگ بر مارکرهای بیوشیمیایی آسیب سلولی پس از ورزش بی هوازی شدید در دختران جوان بود.
روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی 20 دانشجوی دختر فعال با میانگین سن 7/3 ±85/22 سال به طور تصادفی در دو گروه تجربی (10n=)  و کنترل (10=n) قرار گرفتند. آزمودنی های گروه تجربی و کنترل به ترتیب روزانه دو عدد کپسول جینسنگ (1036 میلی گرم) یا دارونما را به مدت یک هفته مصرف کردند. همه آزمودنی‌ها پس از دوره مکمل سازی در یک آزمون بی هوازی شدید (رست)  شرکت کردند. سطوح لاکتات، لاکتات دهیدروژناز و آسپارتات آمینوترانسفراز در سه مرحله پایه، پس از مکمل گیری و بلافاصله پس از آزمون ورزشی اندازه گیری شدند. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری‌های مکرر انجام شد.
یافته‌ها: سطوح لاکتات، لاکتات دهیدروژناز و آسپارتات آمینوترانسفراز  پس از آزمون ورزشی در هر دو گروه افزایش معنی‌داری داشتند (05/0p<). با این حال پس از آزمون تفاوت معنی‌داری در میزان لاکتات خون (35/0p=)، لاکتات دهیدروژناز (14/0p=) و آسپارتات آمینوترانسفراز (47/0p=) بین دو گروه تجربی و کنترل وجود نداشت.
نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های این مطالعه می‌توان نتیجه‌گیری کرد که مکمل سازی کوتاه مدت جینسنگ بر مارکرهای بیوشیمیایی آسیب سلولی پس از ورزش بی هوازی شدید تاثیری ندارد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش