جلد 26، شماره 8 - ( 8-1398 )                   جلد 26 شماره 8 صفحات 88-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

Roshdi bonab R, Ebrahim K, Ghazalianghazaliyan F, Afrasiabi Rad A. The effect of eight weeks combined exercise training on the levels of adropin and VEGFR-2 in obese men with hypertension. RJMS 2019; 26 (8) :78-88
رشدی بناب رضا، ابراهیم خسرو، غزالیان فرشاد، افراسیابی راد عباس. تاثیر هشت هفته تمرین ترکیبی بر سطوح آدروپین و VEGFR-2 در مردان چاق مبتلا به پرفشار خونی. مجله علوم پزشکی رازی. 1398; 26 (8) :78-88

استاد فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران ، k-ebrahim@sbu.ac.ir
زمینه و هدف: پرفشار خونی یکی از اصلی­ترین عوامل خطرزا برای بیماری­های قلبی-عرقی است که عمدتاً با چاقی و بی­تحرکی جسمانی مرتبط است. هدف از اجرای پژوهش حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین ترکیبی بر سطوح آدروپین و VEGFR-2 در مردان چاق مبتلا به پرفشار خونی بود.
روش کار: مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی است. 24 مرد چاق دارای پرفشار خونی (فشار خون سیستولی بالاتر از 140 یا فشار خون دیاستولی بالاتر از 90 میلی­متر جیوه) به صورت تصادفی در دو گروه کنترل و تمرین ترکیبی تقسیم­بندی شدند. برنامه تمرین ترکیبی به مدت هشت هفته و سه جلسه در هفته اجرا شد. در هر جلسه تمرین ترکیبی، ابتدا تمرین مقاومتی دایره­ای و بلافاصله بعد از آن، تمرین استقامتی اجرا گردید. 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین، نمونه­های خونی جمع­آوری و سطوح آدروپین و VEGFR-2 به روش الایزا اندازه­گیری شد. داده­ها با نرم افزار SPSS نسخه 24 و آزمون آنالیز کوواریانس تجزیه و تحلیل شد.
یافته­ ها: یافته­های حاضر نشان داد که سطوح آدروپین (041/0=p) و VEGFR-2 (001/0>p) در گروه تمرین ترکیبی در مقایسه با گروه کنترل به صورت معناداری افزایش یافته است.کاهش فشار خون سیستولی (001/0>p) و بهبود نیمرخ لیپیدی (05/0>p) نیز در گروه تمرین ترکیبی نسبت به گروه کنترل مشاهده شد.
نتیجه­ گیری: اگرچه اطلاعات در رابطه با تاثیر تمرین ترکیبی بر پرفشار خونی محدود است، اما یافته­های پژوهش حاضر نشان داد که اثرات مثبت تمرین ترکیبی در کنترل فشار خون افراد دارای پرفشار خونی تاحدودی ناشی از تنظیم افزایشی سطوح آدروپین و VEGFR-2 می­باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش