جلد 26، شماره 5 - ( 5-1398 )                   جلد 26 شماره 5 صفحات 86-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amiri Kojuri N, Esmaeili A H. Factors evaluation of oxidant–antioxidant malondialdehyde, plasma total antioxidant and vitamin C in type 1 diabetes patients compared with healthy people. RJMS 2019; 26 (5) :79-86
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5533-fa.html
امیری کجوری نسیم، اسماعیلی امیرحسین. ارزیابی شاخص‌های اکسیدانت- آنتی‌اکسیدانت مالون دی‌آلدئید، ظرفیت تام آنتی‌اکسیدانی و ویتامین C در بیماران دیابتی تیپ 1 در مقایسه با افراد سالم. مجله علوم پزشکی رازی. 1398; 26 (5) :79-86

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5533-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بابل، بابل، ایران ، nasim.amiri20@gmail.com
چکیده:   (3503 مشاهده)
زمینه و هدف: دیابت یکی از مهم­ترین بیماری­های شایع و مزمن می­باشد. شرایط استرس اکسیداتیو و عدم تعادل آنتی اکـسیدان­ها نقش عمده ای در بروز و توسعه این بیماری دارد. هدف این مطالعه ارزیابی فاکتورهای اکسیدانت-آنتی­اکسیدانت مالون دی­آلدئید، ظرفیت تام آنتی­اکسیدانی و ویتامین C در بیماران دیابتی تیپ یک در مقایسه با افراد سالم است.
روش کار: در پژوهش مورد- شاهدی حاضر، 30 بیمار مبتلا به دیابت نوع یک با 30 نفر از افراد سالم مقایسه شدند. قدرت آنتی­اکسیدانی تام پلاسما با روش FRAP اندازه­گیری شد. مالون دی­آلدئید به عنوان فرآورده نهایی پراکسیداسیون لیپیدها بر اساس روش Hadley و Draper و ارزیابی سطح ویتامین C  با استفاده از روش Roe و Queter اندازه­گیری شدند. آنالیز آماری با استفاده از آزمون آماری T و نرم­افزار SPSS صورت گرفت. 05/0  p<به عنوان سطح معنی­دار در نظر گرفته شد.
یافته­ ها: میانگین و انحراف معیار ظرفیت آنتی­اکسیدانی تام سرم در افراد مورد 04/8 ± 11/35 و در افراد شاهد 3/2 ± 19/36 میکرومول در لیتر بود که از لحاظ آماری معنی­دار بود (000/0p= ).  میزان مالون دی­آلدئید به عنوان شاخصی از پراکسیداسیون لیپیدها در افراد مورد 14/1±52/16 و در افراد شاهد 34/2 ± 42/15 میکرومول در لیتر بود (056/0p=). همچنین سطح ویتامین C در افراد مورد و شاهد به ترتیب برابر با 67/0± 43/7 و 86/2± 76/8 میلی­گرم در دسی­لیتر بود (000/0p=).
نتیجه ­گیری: در این بررسی ظرفیت آنتی­اکسیدانی تام سرم و سطح ویتامین C به طور معنی­داری کمتر از گروه شاهد بود. همچنین سطح مالون دی­آلدئید افزایش معنی­دار را در گروه مورد نشان داد. بنابراین برای کاهش آسیب ناشی از رادیکال­های آزاد توصیه می­شود، افراد آنتی­اکسیدان­های طبیعی بیشتری مصرف نمایند.
 
متن کامل [PDF 533 kb]   (1200 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی بالینی

فهرست منابع
1. 1. Bluestone JA, Herold K, Eisenbarth G. Genetics, pathogenesis and clinical interventions in type 1 diabetes. Nature; 2010. 464: 1293–1300.
2. 2. Gianani R, Campbell-Thompson M, Sarkar SA, Wasserfall C, Pugliese A, Solis JM, et al. Dimorphic histopathology of long-standing childhood-onset diabetes. Diabetologia; 2010. 53: 690–8.
3. 3. Chikezie PC, Ojiako OA, Agomuo C, Ogbuji AC. Oxidative stress in diabetes mellitus. Integr Obesity Diabetes; 2015. 1(3): 71-79 .
4. 4. Giacco F, Brownlee M. Oxidative stress and diabetic complications. Circ Res; 2010.
5. 107: 1058-70.
6. 5. Jane LCh, MSue K, Lori MBL, Anne LP. Type 1 Diabetes Through the Life Span: A Position Statement of the Span: American Diabetes Association. Diabetes Care;2014. 37: 2034–54.
7. 6. Sacks DB, Path FRC. Diabetes. In: Burtis CA, Bruns DE. Tiets Fundamentals of Clinical chemistry and Molecular Diagnostics.7nd ed. Tehran: Arjmand; 2015. P. 499
8. 7. Dayem AA, Choi HY, Kim JH, Cho SG. Role of oxidative stress in stem, cancer, and cancer stem cells. Cancers (Basel); 2010. 2(2):859-84.
9. 8. Ojiako AO, Chikezie PC, Ogbuji CA. Renal and hepatic antioxidant status of
10. hyperglycemic rats treated with single and combinatorial herbal formulations. Pharmacogn Commun; 2015. 5: 148-159.
11. 9. Bajaj S, Khan A. Antioxidants and diabetes. Indian J Endocrinol Metab; 2012. 16: 267-71.
12. 10. Sosa V, Moliné T, Somoza R, Paciucci R, Kondoh H, LLeonart ME. Oxidative stress and cancer: an overview. Ageing Res Rev; 2013. 12(1):376-90.
13. 11. Styskal J, Van Remmen H, Richardson A, Salmon AB. Oxidative stress and diabetes: what can we learn about insulin resistance from antioxidant mutant mouse models?. Free Radic Biol Med; 2012. 52: 46-58.
14. 12. Sosa V, Moline T, Somoza R, Paciucci R, Kondoh H, LLeonart ME. Oxidative stress and cancer: an overview. Ageing Res Rev; 2013.12(1):376- 90.
15. 13. Etsuo N. Antioxidant capacity: Which capacity and how to assess it?. Journal of Berry Research; 2011. 10(32): 169–176.
16. 14. Benzie IF, Strain JJ. The ferric reducing ability of plasma (FRAP) as a measure of antioxidant power: the FRAP assay. Anal Biochem; 1996. 239 (1): 70-76.
17. 15. Benzie IFF, Strain JJ. Ferric reducing antioxidant power assay: direct measure of total antioxidant activity of biological fluids and modified version for simultaneous measurement of
18. total antioxidant power and ascorbic acid concentration. Methods Enzymol; 1999. 299: 15-27.
19. 16. Draper HH, Hadley M. Malondialdehyde determination as an index of lipid peroxidation. Methods Enzymol; 1990. 186: 421–31.
20. 17. Firoozrai M, Soloukizadeh N, Danesh Doust L,Ghafari M. [Mizane Ascorbic acid (Vitamin C) dar plasma va lokosithaye tak hastei bimarane mobtala be diabete mellitus type II]. RJMS 2000. 7(21); 207-13. (Persian)
21. 18. Thavatchai P, Atip L, Natchai P, Anchaleekorn S. Antioxidant Status and Lipid Peroxidation End Products in Patients of Type 1 Diabetes Mellitus. J Med Assoc Thai; 2006. 89(5): 141- 6.
22. 19. Dana M. The Role of Oxidative Stress in Diabetic Complications. Cell Biochem Biophys; 2005.43:289-330.
23. 20. Munnia A, Bonassi S, Verna A, Quaglia R, Pelucco D, Ceppi M, et al. Bronchial malondialdehyde DNA adducts, tobacco smoking, and lung cancer. Free Radic Biol Med; 2006. 41(9): 1499-505.
24. 21. Merendino RA, Salvo F, Saija A, Pasquale GD, Tomaino A, Minciullo PL, et al. Malondialdehyde in benign prostate hypertrophy: a useful marker? Mediators Inflamm; 2003. 12(2): 127-8.
25. 22. Castro Correia C, Luz Maiac BFM, Norbertoc S, Cristina CS, Barrosoc F, Carvalho A. Can Antioxidative Status Be Involved in Type 1 Diabetes?. J Clin Med Res; 2017. 9(12): 998-1001.
26. 23. Varvarovska J, Racek J, Stozicky F, Soucek J, Trefil L, Pomahacova R. Parameters of oxidative stress in children with Type 1 diabetes mellitus and their relatives. J Diabetes Complications; 2003.17(1):7-10.
27. 24. Dalgic B, Sonmez N, Biberoglu G, Hasanoglu A, Erbas D. Evaluation of oxidant stress in Wilson's disease and non-Wilsonian chronic liver disease in childhood. Tur J Gastroenter; 2005. 16(1): 7-11.
28. 25. Davis KA, Lee WYL, Labbe RF. Energy dependent transport of ascorbic acid into lymphocytes. Fed Proc; 1983. 42: 2011-18.
29. 26. Chen MS , Hutchinson ML, Pecoraro RE. Hyperglyccemia – induced intracellular depletion of ascorbic acid in Human mononuclear leukocytes. Diabetes; 1983.32(11): 1078-81.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb