جلد 25، شماره 12 - ( 12-1397 )                   جلد 25 شماره 12 صفحات 129-116 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mashhadi Akbar Boojar M, Mashhadi Akbar Boojar M, Golmohammad S. An overview of the anti-tumor effects of Silibinin. RJMS 2019; 25 (12) :116-129
مشهدی اکبربوجار مهدی، مشهدی اکبربوجار مسعود، گل محمد سپیده. مروری بر اثرات ضدتوموری سیلییبینین. مجله علوم پزشکی رازی. 1397; 25 (12) :116-129

دانشگاه علوم پزشکی بقیه ... (عج) ، mahdimashhadi@yahoo.com
سیلیبینین جزء اصلی سیلیمارین (عصاره گیاه دارویی Silybum marianum) است که به ‌شکل سنتی برای درمان طیف وسیعی از بیماری‌های کبدی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به‌تازگی، سیلیبینین و مشتقات آن در مدل‌های in vitro و in vivo اثرات قابل‌توجهی در مهار انواع مختلف تومورها جمله پوست، سینه، ریه، کولون، مثانه، پروستات، کلیه و کبد نشان داده‌اند. این فلاونوئید با القای آپوپتوز، تقویت فاکتورهای سرکوب‌کننده‌ تومور و متوقف کننده چرخه سلولی و همچنین مهار فاکتورهای رشد و میانجی‌گرهای اشاعه دهنده تکثیر و تقسیم سلولی تومورها اثرات ضدنئوپلاسم خود را پیش می‌برد. در این مقاله، خلاصه‌ای از مکانیسم‌های مولکولی مهم دخیل در عملکرد سیلیبینین، مطالعات حیوانی و کارآزمایی‌های مهم بالینی صورت گرفته در این زمینه ارائه گردیده است. نتایج این مطالعات چشم‌انداز جامع‌تری از سیلیبینین فراهم و به بهینه‌سازی اثرات آن در شیمی‌درمانی سرطان کمک می‌کند.
واژه‌های کلیدی: سیلیبینین، خارمریم، سرطان، آپوپتوز
متن کامل [PDF 2015 kb]   (1794 دریافت)
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: فارماکولوژی