جلد 25، شماره 12 - ( 12-1397 )                   جلد 25 شماره 12 صفحات 83-74 | برگشت به فهرست نسخه ها

sargazi Z, Haddad-Mashadrizeh A, Mashreghi M, Housaindokht M R. Statistical analysis of MAGE-A4 antigen expression in relative cancers and predicting antigen presentation by HLA-B37 molecule based on bioinformatics tools. RJMS 2019; 25 (12) :74-83
سرگزی زهره، حدادمشهدریزه علی اکبر، مشرقی منصور، حسین دخت محمدرضا. آنالیز آماری بیان آنتی‌ژن MAGE-A4 در سرطان‌های وابسته و پیش بینی عرضه آنتی‌ژن با مولکول HLA-B37 مبتنی بر روش‌های بیوانفورماتیکی . مجله علوم پزشکی رازی. 1397; 25 (12) :74-83

دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران ، a.haddad@um.ac.ir
زمینه و هدف: ایمونوتوکسین‌ها از جمله راهبردهای امیدوار‌کننده در درمان هدفمند سلول‌های سرطانی هستند که با مکانیسم اتصال اختصاصی به آنتی‌ژن‌های توموری عمل می­کنند. لذا واکاوی این نوع از آنتی‌ژن‌ها و پایش ویژگی‌های ساختاری و عمکردی آن­ها فراهم‌کننده بستری در ارتباط با توسعه این نوع از داروها می‌باشد. در این تحقیق، مطالعه خانواده آنتی‌ژنی MAGE بر اساس آزمون‌های بیوانفورماتیکی در دستور کار قرار گرفته است.
روش کار: در گام نخست، آنالیزآماری بیان آنتی­ژن­های خانواده MAGE در انواع سرطان­ها با استفاده از برنامه  SPSSانجام گرفت. بعد از تعیین MAGE-A4 به عنوان آنتی­ژن برتر، براساس مرور منابع، اپی‌توپهای اتصالی MAGE-A4 با ایزوفرم­های مختلف    HLAشناسایی شد. سپس با استفاده از برنامه‌های BIMAS و SYFPEITHI  اپی‌توپ‌های اتصالی گزارش شده در منابع تائید شد. شاخص پایداری و ایمونوژنسیتی اپی‌توپها به ترتیب با استفاده از برنامه­های PROTPRAM وIEDB انجام شد. به منظورتعیین میل اتصالی و پایداری کمپلکس HLA-B37-peptide  درشرایط شبه واقعی، نرم افزارهای اتوداک وینا وگرومکس 5.1 مورداستفاده قرارگرفت.
یافته‌ها: نتایج حاصل از این آزمون منجر به آشکارسازی میزان و گستره بیانی بالای MAGE-A4 در مقایسه باسایر اعضای این خانواده شد. همچنین پپتید VDELAHFLLمشتق شده ازMAGE-A4 با بالاترین میزان پایداری وایمونوژنسیتی مطلوب آشکارشد. از سوی دیگر کمپلکس HLA-B37-VDELAHFLL  با پایین‌ترین میزان نمودار RMSD به عنوان پایدارترین کمپلکس ارزیابی گردید.
نتیجه‌گیری: به طورکلی نتایج حاصل از این تحقیق نشان دادکه پپتید مورد نظر VDELAHFLL از آنتی­ژن  MAGE-A4 ممکن است در تولید آنتی­بادی مونوکلونال وتوسعه واکسن در درمان مدرن سرطان مدنظر قرارگیرد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیولوژی (زیست شناسی)