جلد ۲۵، شماره ۷ - ( مهر ۱۳۹۷ )                   جلد ۲۵ شماره ۷ صفحات ۴۶-۳۸ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haerian Ardakani H, khazaei koohpar Z, Mohammadian S. Mutations Analysis of exon 10 - 11 of phenylalanine Hydroxylase gene in phenylketonuria patients from Golestan province. RJMS 2018; 25 (7) :38-46
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5130-fa.html
حایریان اردکانی حسین، خزائی کوهپر زینب، محمدیان سکینه. بررسی جهش های اگزون ۱۱-۱۰ژن فنیل آلانین هیدروکسیلاز در بیماران فنیل کتونوری از استان گلستان. مجله علوم پزشکی رازی. ۱۳۹۷; ۲۵ (۷) :۳۸-۴۶

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-۱-۵۱۳۰-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، تنکابن، ایران. ، dz.khazaei@gmail.com
چکیده:   (۴۱۲۰ مشاهده)
زمینه و هدف: فنیل کتونوری (PKU-Phenylketonuria)، شایع­ترین اختلال مادرزادی متابولیسم اسید آمینه، یک اختلال اتوزومال مغلوب است که به وسیله بیش از 600 موتاسیون در ژن فنیل آلانین هیدروکسیلاز (PAH-Phenylalanine Hydroxylase) ایجاد می شود. الگوی توزیع  موتاسیون­ها در ژن PAH، خاص هر جمعیت است. هدف از این مطالعه شناسایی موتاسیون ها در اگزون های 11و10 ژن PAH در بیماران PKU از استان گلستان و مقایسه آن با مطالعات صورت گرفته در سایر بخش­های ایران بود.
روش کار: مطالعه حاضر، یک مطالعه مقطعی و توصیفی می باشد. طی یک دوره یک ساله، تعداد 26 بیمار PKU غیر مرتبط از نواحی مختلف استان گلستان شناسایی شد. DNA ژنومی از لوکوسیت‌ها با استفاده از کیت استخراج شد و روش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز-تعیین توالی برای شناسایی موتاسیون‌ها استفاده گردید.
یافته‌ها: موتاسیون‌های شناسایی شده در این مطالعه عبارتند از: (23/19 درصد) IVS10-11G>A و(7/7 درصد) IVS11+1G>C. این بیماران فنوتیپ PKU کلاسیک داشتند.
نتیجه‌گیری: شیوع بالای موتاسیون IVS10-11G>A در استان گلستان احتمال دارد با رانش ژنتیکی، اثر موسس و ازدواج فامیلی مرتبط باشد. به علاوه بررسی موتاسیون­ها در ژن PAH، می تواند ابزار مفیدی برای تشخیص مولکولی بیماری PKU و تعیین ناقلین در این جمعیت باشد.
 
واژه‌های کلیدی: استان گلستان، فنیل کتونوری، PAH، IVS10-11G>، A، IVS11+1G>، C
متن کامل [PDF 866 kb]   (۲۶۶۸ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ژنتیک

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb