Zaimzadeh N, Ziaie S, Mohammadzadeh N, Alizadeh Otaghvar H, Mottaghi A. The study of dietary intake of micronutrients in four phenotypes of polycystic ovary syndrome separately based on Rotterdam criteria. RJMS 2018; 25 (3) :59-68
URL:
http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5112-fa.html
زعیم راده نرگس، ضیایی سعیده، محمدزاده ندا، علیزاده اطاقور حمیدرضا، متقی آزاده. بررسی دریافت رژیمی ریزمغذیها در چهار فنوتیپ سندرم تخمدان پلیکیستیک به تفکیک زیرگروه بر اساس معیار روتردام. مجله علوم پزشکی رازی. 1397; 25 (3) :59-68
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5112-fa.html
دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، ziaei_sa@modraes.ac.ir
چکیده: (4577 مشاهده)
زمینه و هدف: سندرم تخمدان-پلیکیستیک (PCOS-Polycystic Ovary Syndrome) شایعترین اختلال آندوکرین با زمینه التهابی و استرس اکسیداتیو در زنان ایرانی در سنین باروری میباشد. برخی عناصر ریزمغذی اثرات آنتیاکسیدانی دارند. مطالعه حاضر با هدف مقایسه دریافت غذایی این ریزمغذیها در زیرگروههای PCOS برای اولین بار انجامشد.
روش کار: مطالعه حاضر از نوع مقایسهای پنجگروهی (چهار گروه فنوتایپ های PCOS و یک گروه شاهد (فاقد PCOS) بود. 182 شرکتکننده با روش نمونهگیری دردسترس وارد مطالعه شدند: گروه A(4 1 نفر)، گروه B(3 3 نفر)، گروه C (40 نفر) و گروه D(3 7 نفر) و گروه شاهد(3 1 نفر). بررسی دریافت روزانه زینک، سلنیوم، کرومیوم و کاروتنوئیدها با استفاده از پرسش نامه بسامد خوراک 168 آیتمی انجام گرفت. تحلیل آماری دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS22 و آزمون کروسکالوالیس (KW) و منویتنی (MW) انجام گرفت. P معنادار برای آزمون KW 05/0> و برای پستهاک MW طبق قضیه تصحیح بن-فرونی 005/0> در نظر گرفته شد.
یافته ها: دریافت زینک و سلنیوم در تمامی زیرگروههای PCOS نسبت به افراد شاهد به طور معنیداری کمتر بود (005/0 p˂ MW;). دریافت کرومیوم، تنها در زیرگروه D نسبت به افراد شاهد بطور معنیداری کمتر بود (001/0 p˂ MW;). بین زیرگروههای PCOS با یکدیگر و با گروه شاهد اختلاف معناداری بهلحاظ دریافت کاروتنوئیدها دیده نشد (05/0 p> KW;).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر، پیشنهاد میشود که با تغییر در شیوه تغذیه بیماران PCOS و افزایش مصرف این ریزمغذیهای آنتیاکسیدان در رژیم غذایی تا حد زیادی از شدت این بیماری کاسته شود و گام بزرگی در جهت بهبود وضعیت این بیماران برداشته شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
علوم تغذیه