XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zaimzadeh N, Ziaie S, Mohammadzadeh N, Alizadeh Otaghvar H, Mottaghi A. The study of dietary intake of micronutrients in four phenotypes of polycystic ovary syndrome separately based on Rotterdam criteria. RJMS. 2018; 25 (168)
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5112-fa.html
زعیم راده نرگس، ضیایی سعیده، محمدزاده ندا، علیزاده اطاقور حمیدرضا، متقی آزاده. بررسی دریافت رژیمی ریزمغذیها در چهار فنوتیپ سندرم تخمدان پلی کیستیک به تفکیک زیرگروه بر اساس معیار روتردام. مجله علوم پزشکی رازی. 1397; 25 (168)

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-5112-fa.html


استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران
چکیده:   (18 مشاهده)
زمینه و هدف: سندرم تخمدان-پلی­کیستیک (PCOS) شایعترین اختلال آندوکرین با زمینه التهابی و استرس اکسیداتیو در زنان ایرانی در سنین باروری می­باشد. برخی عناصر ریزمغذی اثرات آنتی­اکسیدانی دارند. مطالعه حاضر با هدف مقایسه دریافت غذایی این ریزمغذی­ها در ­زیرگروه­های ­PCOS­ برای اولین بار انجام­شد.
روش­کار: مطالعه حاضر از نوع مقایسه­ای پنج­گروهی (چهار گروه فنوتایپهای PCOS و یک گروه شاهد (فاقد PCOS) بود. 182 شرکت­کننده با روش نمونه­گیری در­دسترس وارد مطالعه شدند: گروه A(41 نفر)، گروه B(33 نفر)، گروه C(40 نفر) و گروه D(37 نفر) و گروه شاهد(31 نفر). بررسی دریافت روزانه زینک، سلنیوم، کرومیوم و کاروتنوئیدها با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک 168 آیتمی انجام گرفت. تحلیل آماری داده­ها با استفاده از نرم­افزار  SPSS22و آزمون کروسکال­والیس(KW) و من­ویتنی(MW) انجام گرفت. P معنادار برای آزمون  KW 05/0> و برای پست­هاک MW طبق قضیه تصحیح بن_فرونی 005/0> در نظر گرفته شد.
یافته­ها: دریافت زینک و سلنیوم در تمامی زیر­گروه­های PCOS نسبت به افراد شاهد بطور معنی­داری کمتر بود (005/0 MW;). دریافت کرومیوم، تنها در زیر­گروه D نسبت به افراد شاهد بطور معنی­داری کمتر بود (001/0 MW;). بین زیرگروه­های PCOS با یکدیگر و با گروه شاهد اختلاف معنا­داری به­لحاظ دریافت کاروتنوئیدها دیده نشد(05/0 P> KW;).
نتیجه­گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر، پیشنهاد می­شود که با تغییر در شیوه تغذیه بیماران  PCOS و افزایش مصرف این ریزمغذی­های آنتی­اکسیدان در رژیم غذایی تا حد زیادی از شدت این بیماری کاسته شود و گام بزرگی در جهت بهبود وضعیت این بیماران برداشته شود.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb