جلد 24، شماره 162 - ( آذر 1396 )                   جلد 24 شماره 162 صفحات 73-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fazel Anvari-Yazdi A. Study the Relationship between Organizational Culture and Inefficiency of Administrative Health in Lamard Health Center Staff. RJMS 2017; 24 (162) :65-73
کیا فاطمه، هاشمی سیداحمد، فاضل انواری یزدی عباس. بررسی رابطه بین فرهنگ سازمانی و ناکارآمدی سلامت اداری در کارکنان مرکز بهداشت درمان لامرد. مجله علوم پزشکی رازی. 1396; 24 (162) :65-73

دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد، لامرد، ایران ، hmd_hashemi@yahoo.com
زمینه و هدف: فرهنگ سازمانی عبارتند از ارزش‌های اصلی، مفروضاتو تغییرات در رویکردهایی که ویژگی‌های یک سازمان را مشخص می‌کند. ناکارآمدی سلامت اداری نیز بخشی از مجموعه مسائلی است که سازمان ها در دوره عمر خود به ناگزیر آن را تجربه می‌کنند. در این تحقیق به بررسی تأثیر فرهنگ سازمان از دیدگاه هافستده و تأثیر آن بر ناکارآمدی سلامت اداری پرداخته شده است.
روش کار: این پژوهش در سال 90 انجام شده است. نوع تحقیق توصیفی ـ پیمایشی بوده است. جامعه آماری این تحقیق کارکنان مرکز بهداشت درمان لامرد بود که از نظر تحقیق جامعه نامحدود تلقی گردیده و نیاز به نمونه‌گیری دارد. برای تعیین تعداد نمونه با استفاده از فرمول کوکران تعداد 289 نفر بود که به طور مساوی بین کارکنان مرکز بهداشت درمان لامرد به‌صورت تصادفی توزیع گردید. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش‌های آماری پیرسن و اسپیدنف و کلمرگرف استفاده به عمل آمد.
یافته‌ها: رابطه بین ابهام‌گرایی و ناکارآمدی سلامت اداری و بین فرهنگ سازمانی و ناکارآمدی سلامت اداری وجود دارد، اما بین زن سالاری در مقابل مردسالاری و ناکارآمدی سلامت اداری رابطه ای وجود ندارد. همچنین بین فاصله قدرت وناکارآمدی سلامت اداری رابطه معناداری دیده نشد.
نتیجه‌گیری: ناکارآمدی سلامت اداری موجود درمرکز بهداشت درمان لامرد ناشی از فرهنگ سازمانی مبتنی بر مردسالاری گروه (جمع) گرایی، ابهام (تردید) گریزی و فاصله قدرت پایین بوده است.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت