جلد 25، شماره 2 - ( اردیبهشت 1397 )                   جلد 25 شماره 2 صفحات 57-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alipour E, Shekarabi M, Moosavi S A J, Delbandi A A, Kouranifar S, Teimourian S, et al . Prevalence of Latent Tuberculosis infection in lung cancer patients and compare it with healthy individuals. RJMS 2018; 25 (2) :49-57
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4985-fa.html
علی پور فایز الهام، شکرآبی مهدی، موسوی سیدعلی جواد، دلبندی علی اکبر، کورانی فر سیاوش، تیموریان شهرام، و همکاران.. بررسی فراوانی عفونت سل نهفته در بیماران مبتلا به سرطان ریه و مقایسه آن با افراد سالم. مجله علوم پزشکی رازی. 1397; 25 (2) :49-57

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-4985-fa.html


علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، m_shekarabi@yahoo.com
چکیده:   (8385 مشاهده)
زمینه و هدف: سرطان ریه، پنجمین سرطان شایع در ایران است که نسبت ابتلای آن در مردان و زنان به ترتیب 5/10 و 5/1 در هر 100 هزار نفر می‌باشد. مطالعه عفونت سل نهفته در بیماران مبتلا به سرطان ریه، به دلیل احتمال فعال-شدن آن در طی شیمیدرمانی و افزایش میزان مرگومیر، از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. از اینرو این مطالعه با هدف بررسی فراوانی سل نهفته در بیماران مبتلا به سرطان ریه و مقایسه آن با افراد سالم انجام شد.
روش کار: در این مطالعه مورد-شاهدی که بصورت مقطعی از سال 1395 تا1396 انجام شد، 29 نفر بیمار مبتلا به سرطان ریه تازه تشخیص داده شده و 40 نفر فرد سالم مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک افراد مورد مطالعه در پرسشنامهای ثبت شد. در این مطالعه جهت بررسی عفونت سل نهفته از تست  IGRAs(کوانتی-فرون) استفاده شد.
یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد فراوانی سل نهفته در مبتلایان به سرطان  ریه 1/24% و در گروه سالم 5/22% میباشد. همچنین با بررسی تأثیر مصرف سیگار در ابتلای به سرطان ریه و نیز استعداد ابتلا به LTBi، نتایج نشان داد که سیگار با ابتلا به بیماری سرطان ریه و نیز ابتلای به LTBi در افراد سالم ارتباط معناداری دارد (007/0p<).
نتیجه‌گیری: به دلیل بالا بودن فراوانی LTBi در بیماران مبتلا به سرطان ریه نسبت به افراد سالم توصیه می‌شود که غربالگری برای LTBi در افراد پرخطر قبل از هرگونه درمان انجام شود. همچنین با توجه به نقش سیگار در ابتلا به سرطان ریه و نیز استعداد ابتلا به LTBi در افراد سالم، توجه به ترک سیگار در برنامه مراقبت‌های بهداشتی، پیشگیری و درمان بیماران ریوی توصیه میگردد.
 
متن کامل [PDF 396 kb]   (5188 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ایمونولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb