دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایران ، r.shirvani1368@gmail.com
چکیده: (۴۰۳۳ مشاهده)
زمینه و هدف: انتروکوکها، بخشی از فلور طبیعی دستگاه گوارش انسان را تشکیل میدهد که توانمندی بالایی در کسب ژنهای مقاومت به آنتیبیوتیک دارند. استفادهی گسترده از آنتیبیوتیکها در بخشهای کشاورزی و صنایع غذایی منجر به انتشار ژنهای مقاومت در باکتریهای پاتوژن و فلور طبیعی، انتقال به انسان و نیز ایجاد بیماری میشود که یک تهدید جدی برای بهداشت و سلامت انسان است. هدف از این مطالعه بررسی شیوع ژن bla CTX-M در سویههای انتروکوکوس فکالیس مقاوم به جنتامایسین جدا شده از گوشتهای قرمز مصرفی میباشد.
روشکار: در این مطالعهی مقطعی،190 نمونه انتروکوکوس از گوشتهای قرمز کشتارگاه شهرستان بروجرد جمعآوری و 90 سویه انتروکوکوس فکالیس با استفاده از تستهای بیوشیمیایی شناسایی و جداسازی شد، سپس آزمون تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی با روش دیسک دیفیوژن مطابق با دستورالعمل CLSI انجام شد. در نهایت فراوانی ژن bla CTX-M در سویههای مقاوم به جنتامایسین با استفاده از پرایمر اختصاصی، توسط PCR موردبررسی قرار گرفت.
یافتهها: بیشترین میزان مقاومت به آنتیبیوتیکهای اریترومایسین و پنیسیلین به ترتیب با 44/94% و 66/56% گزارش شد و سویهها حساسیت بالایی نسبت به نیتروفورانتئین، مروپنم و سیپروفلوکساسین داشتند. از 90 نمونه مورد آزمایش، 9 نمونه (10%) مقاوم به جنتامایسین بودند که ژن مذکور در هیچیک از 9 سویه مشاهده نشد.
نتیجهگیری: با توجه به انتقال آسان ژنهای مولد آنزیمهای بتالاکتاماز از طریق پلاسمید، عدم ردیابی ژن مذکور در میان باکتریهای موردبررسی نشان میدهد که این ژن همراه ژنهای عامل مقاومت به جنتامایسین منتقل نمیشود، بنابراین رابطهی معنیداری بین این ژن و آنتیبیوتیک موردبررسی مشاهده نشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی