جلد 23، شماره 147 - ( 6-1395 )                   جلد 23 شماره 147 صفحات 114-104 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirhosseini M, Yazdani N, Dehghan Hamdan A. Investigation of antimicrobial properties of chitosan– ZnO nanocomposite. RJMS 2016; 23 (147) :104-114
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3990-fa.html
میرحسینی محبوبه، یزدانی کشکولی نازیلا، دهقان همدان علی. بررسی خاصیت ضد میکروبی نانو کامپوزیت کیتوزان – اکسید روی. مجله علوم پزشکی رازی. 1395; 23 (147) :104-114

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3990-fa.html


دانشگاه پیام نور ، m.mirhossaini@gmail.com,
چکیده:   (8510 مشاهده)
زمینه و هدف : فناوری نانو یکی از بخش های بسیار مهم از تکنولوژی است. نانوذرات را می توان در زمینه مختلف صنعتی، پزشکی، نظامی و استفاده شخصی استفاده کرد. هدف از این مطالعه آماده سازی نانوکامپوزیت کیتوزان – اکسید روی از طریق یک روش ساده و بررسی فعالیت ضد باکتری از آنها بود.
روش کار:  نانوکامپوزیت کیتوزان – اکسید روی به روش سل ژل ساخته شد. سپس این نانوکامپوزیت با استفاده از  تکنیک های FTIR ، ،SEM، EDX  ، طیف‌سنج مرئی - فرابنفش ( UV-VIS) و پراش اشعه ایکس (XRD ) مورد ارزیابی قرار گرفت. اثر ضد میکروبی این نانو کامپوزیت روی باکتری اشرشیاکلی و استافیلوکوکوس آرئوس ارزیابی شد. سپس اثر نانو کامپوزیت 1.5 درصد اکسید روی  بر روی گاز استریل در مجاورت باکتری های فوق بررسی شد.

یافته ها: نتایج نشان داد غلظت نانوذره اکسید روی  روی فعالیت ضدمیکروبی نانوکامپوزیت اثر می گذارد. فیلم نانوکامپوزیت کیتوزان – اکسید روی حاوی 1.5 درصد اکسید روی دارای بیشترین اثر ضدمیکروبی بود. همچنین فیلم نانوکامپوزیت حاوی  1.5 درصد اکسید روی بر روی گاز استریل  اثر ضدمیکروبی  روی هر دو باکتری نشان داد.

نتیجه‌گیری : با توجه به اینکه فیلم  نانوکامپوزیت کیتوزان – اکسید روی دارای عملکرد ضد باکتری بسیار عالی بود. بنابراین ممکن است فیلم نانوکامپوزیتی کاربردهای  پزشکی داشته باشد و همچنین به عنوان یک پوشش سطح به منظور افزایش ایمنی میکروبی و گسترش عمر مفید مواد غذایی  استفاده شود.

متن کامل [PDF 493 kb]   (10700 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC-SA 4.0| Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb