جلد 23، شماره 142 - ( 1-1395 )                   جلد 23 شماره 142 صفحات 41-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shayanfar N, Fatahi L, Naraghi Z, Zare Mirzaee A, Khakpoor H. Investigation of expression pattern of the Her2 protein in the trichoepithelioma comparing to basal cell carcinoma using the IHC method. RJMS 2016; 23 (142) :34-41
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3664-fa.html
شایانفر نسرین، فتاحی لادن، نراقی زهرا، زارع میرزایی علی، خاکپور حکیمه. بررسی میزان و الگوی بروز پروتئین Her2 در تریکواپیتلیوما در مقایسه با کارسینومای سلول بازال پوست به روش ایمونوهیستوشیمی. مجله علوم پزشکی رازی. 1395; 23 (142) :34-41

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3664-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی ایران ، ladan.fatahi@gmail.com
چکیده:   (5000 مشاهده)

زمینه و هدف: تریکواپیتلیوما سرطان خوش‌خیم پوست با منشأ فولیکولار است که در برخی موارد تمایز بالینی و هسیتولوژیکی آن از کارسینومای سلول بازال مشکل می‌باشد. تشخیص صحیح این ضایعات جهت تصمیم درمانی مناسب، حائز اهمیت می‌باشد؛ بنابراین تلاش‌های زیادی برای شناسایی تفاوت‌های ایمونوهیستوشیمی بین این دو سرطان انجام شده است. در مطالعه حاضر الگوی بیان پروتئین Her2 در کارسینومای سلول بازال پوست و تریکواپیتلیوما با استفاده از ایمونوهیستوشیمی مورد بررسی قرار گرفت.

روش کار: در این مطالعه مقطعی، ابتدا به‌صورت پایلوت بر روی 5 نمونه کارسینومای سلول بازال و 5 نمونه تریکواپیتلیوما و سپس بر اساس نتایج آن حجم نهایی نمونه مشخص شد. 60 نمونه شامل 30 نمونه کارسینومای سلول بازال و 30 نمونه تریکواپیتلیوما که از آرشیو بخش پاتولوژی بیمارستان رسول اکرم، رازی و آزمایشگاه پاتولوژی دانش انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفت. با روش ایمنوهیستوشیمی الگوی بروز پروتئین Her2 در تریکواپیتلیوما در مقایسه با کارسینوم سلول بازال ارزیابی شد. برای آنالیز آماری داده‌ها از نرم‌افزار SPSS و آزمون دقیق فیشر استفاده شد. مقادیر احتمال کمتر از 05/0 از نظر آماری معنادار در نظر گرفته شد.

یافته‌ها: در این مطالعه درصد و شدت بیان غشای سلولی Her2 در تریکواپیتلیوما به‌طور معناداری بیشتر از کارسینومای سلول بازال بود بعلاوه در کارسینوم سلول بازال درصد و شدت بیان سیتوپلاسمی به‌طور معناداری نسبت به تریکواپیتلیوما بالاتر بود.

نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان می‌‌دهد که الگوی بیان پروتئین Her2 در کارسینومای سلول بازال و تریکواپیتلیوما متفاوت می‌باشد؛ بنابراین این مارکر می‌تواند در تمایز تریکواپیتلیوما و کارسینومای سلول بازال مفید باشد.

متن کامل [PDF 865 kb]   (1520 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آسیب‌شناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb