زمینه و هدف: این پژوهش با هدف شناسایی اثرات احتمالی مکمل امگا- 3 و رژیم غذایی پرچرب ( 50 % چربی اشباع، مشتق شده از روغن سویا) بر مقاد یر
در هیپوکمپ رتهای نر بالغ با تکیه بر شفاف تر کردن نقش تغذیه در چگونگی تعدیل شکل پذیری سیناپس ی (BDNF) عامل نوروتروفیک مشتق از مغز
انجام شد.
170 گرم )، در 3 گروه مساو ی 7 تا یی کنترل، غذا ی ± روشکار: در این پژوهش تجربی 21 سر رت نر نژاد ویستار (با سن 8 هفته و میانگین وزن 10
پرچرب و مکمل امگا 3 به طور تصادفی تقسیم شدند. گروه کنترل از غذای استاندارد مؤسسه سرم و واکسن سازی رازی استفاده کردند. گروه با رژیم غذا یی
پرچرب، به مدت 8 هفته رژیم غذایی در دسترس پرچرب دست ساز دریافت کردند. گروه مکمل امگا 3، روزانه ( 100 میلی-گرم/کیلوگرم وزن بدن ) مکمل
با روش الایزا سنجیده شد و دادهها با استفاده از روش آماری آنالیز واری انس ی ک BDNF امگا- 3 به صورت خوراکی به روش گاواژ دریافت کردند. مقادیر
طرفه تحلیل شدند.
هیپوکمپ پس از 8 هفته، در گروه غذای پرچرب نسبت به گروه کنترل کاهش داشت اما BDNF یافتهها: یافتههای پژوهش حاضر نشان داد، مقادیر
هیپوکمپ افزایش داشت که این افزایش در مقایسه با گروه BDNF در گروه مکمل امگا 3 در پایان هفته هشتم، مقادیر .(p=0/ کاهش معنیدار نبود ( 873
.(p=0/ و 006 p=0/ کنترل و گروه غذای پرچرب معنیداری بود ( 008
هیپوکمپی را به همراه داشته BDNF نتیجهگیری: با توجه به پارامترهای حاصل از مطالعه به نظر میرسد، تغذیه مکمل امگا- 3 میتواند، افزایش مقادیر
باشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |