هدف از انجام این مطالعه بررسی آلودگی میکروبی در یخهای قالبی مورد مصرف میباشد. در این بررسی از اردیبهشت ماه لغایت مهرماه سال 1378، 50 نمونه یخ قالبی جمع آوری شده از نقاط مختلف شهر تهران، از نظر شناسائی باکتریهای بیماریزا و شمارش باکتریهای موجود در یخ، مورد بررسی آزمایشگاهی قرار گرفتند. نتایج بدست آمده بیانگر آلودگی یخها (از نظر شمارش کلی باکترهای موجود در یخ) در 34 مورد (68%) از نظر شمارش کلی باکتریهای موجود در یخ بود. از نظر وجود باکتریهای بیماریزا، 5 مورد (10%) اشریشیاکلی، 21 مورد (42%) سودوموناس آئروجنز و 5 مورد (10%) استافیلوکک ارئوس جدا گردید. سایر باکتریهای فرصت طلب ( opportunistic ) که معمولاً در طبیعت وجود دارند مانند آلکالی جنز (6%)، اسینتوباکتر (4%)، دیفتروئید ها (46%)، میکروکوکوسها (16%)، باسیلوسها (20%)، استافیلوککهای کوآگولازمنفی (40%) از نمونههای مورد بررسی جدا شدند. از اینرو شرایط بهداشتی یخ شامل بررسی میکروبیولوژیک و نظارت بر چگونگی تولید، توزیع و حمل و نقل آن میبایست توجه دستاندرکاران امور بهداشتی را به خود معطوف سازد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |