جلد 20، شماره 113 - ( 8-1392 )                   جلد 20 شماره 113 صفحات 91-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taghavi R, Ameli M, Mahdavi R, Shakiba B, Gholami Mahtaj L. Relationship between body mass index and prostate specific antigen in patient with lower urinary tract symptoms. RJMS 2013; 20 (113) :87-91
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2785-fa.html
تقوی رحیم، عاملی مجتبی، مهدوی رضا، شکیبا بهنام، غلامی مهتاج لیلا. بررسی رابطه میان آنتی ژن اختصاصی پروستات و نمایه توده بدنی در بیماران با علائم انسداد ادراری. مجله علوم پزشکی رازی. 1392; 20 (113) :87-91

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2785-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چکیده:   (8422 مشاهده)
 

زمینه و هدف: در سال‌های اخیر استفاده از تست سطح سرمی آنتی ژن اختصاصی پروستات (Prostate Specific Antigen-PSA) برای تشخیص سرطان پروستات، سبب کاهش مرگ و میر ناشی از آن شده است. برخی عوامل با تأثیر بر سطح سرمی PSA سبب تاخیر در انجام بیوپسی پروستات و یا انجام غیر ضروری آن می‌شوند. برخی مطالعات اثر وزن بدن و نمایه توده بدنی Body Mass Index-BMI)) بر PSA را تایید کرده‌اند و برخی دیگر نظر متناقضی دارند. در مطالعه حاضر به بررسی ارتباط بین نمایه توده بدنی و PSA پرداخته شده است.

 

روش کار: در مطالعه مقطعی حاضر به بررسی 140 بیمار که با شکایت علائم ادراری به درمانگاه بیمارستان امام رضا (ع) دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه کرده بودند، پرداخته شد. بیمارانی که مبتلا به سرطان پروستات، پروستاتیت، عفونت ادراری مکرر، مصرف فیناستراید و سابقه جراحی پروستات بودند، از مطالعه خارج شدند. سپس اطلاعات مربوط به وزن، نمایه توده بدنی، حجم پروستات، PSA و Free PSA این بیماران جمع آوری شد و به دو گروه با نمایه توده بدنی کمتر از 27 (گروه الف) و مساوی و بیشتر از 27 (گروه ب) تقسیم شدند و سپس با کمک آزمون T-test و همبستگی و با کمک نرم افزار SPSS 15 آنالیز شدند.

 

یافته‌ها: میانگین سنی افراد 98/9 ± 6/63 سال بود. در دو گروه مطالعه سن، حجم پروستات و Free PSA تفاوت معناداری نداشت. اما میانگین PSA در گروه BMI کمتر از 27 (41/3 ± 9/3) و در گروه با BMI بالای 27 (31/2 ± 7/2) بود که تفاوت معنادار داشت (p=0.04). همچنین بین PSA و BMI همبستگی معنی دار معکوس موجود بود (p=0.04 , R=-0.175).

 

نتیجهگیری: مطالعه حاضر نشان داد که با افزایش نمایه توده بدنی، PSA بیماران کاهش می یابد . اما نمایه توده بدنی بر PSA Free اثری ندارد و نسبت میان PSA آزاد به توتال در بیماران چاق افزایش می یابد و می‌تواند سبب تأخیر در تشخیص سرطان پروستات شود. نتیجه مطالعه حاضر می‌تواند به تعیین Cut point های مختلف بر اساس نمایه توده بدنی برای انجام بیوپسی پروستات با کمک مطالعات بزرگ تر در آینده کمک کند.

 
متن کامل [PDF 296 kb]   (4114 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ارولوژی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb