جلد 20، شماره 111 - ( 6-1392 )                   جلد 20 شماره 111 صفحات 29-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bijeh N, Abbasian S. Comparison of effects of ramadan fasting and regular aerobic exercise on lipocalin-2 (lcn2), lipid profile and insulin resistance in non-active obese men. RJMS 2013; 20 (111) :16-29
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2715-fa.html
بیژه ناهید، عباسیان صادق. مقایسه اثر روزه داری ماه رمضان و فعالیت ورزشی هوازی منظم بر شاخص‌های لیپوکالین 2 (LCN2)، پروفایل لیپیدی و مقاومت انسولینی افراد چاق غیر فعال. مجله علوم پزشکی رازی. 1392; 20 (111) :16-29

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2715-fa.html


دانشگاه تهران
چکیده:   (7279 مشاهده)
 

زمینه و هدف: هدف از این تحقیق مقایسه اثر روزه داری ماه رمضان (به عنوان یک الگوی رژیمی) و فعالیت ورزشی هوازی منظم بر شاخص‏های لیپوکالین-2 (LCN2پروفایل لیپیدی و مقاومت انسولینی افراد چاق غیرفعال بود.

 

روش کار: این تحقیق از نوع تحقیقات شبه تجربی با طرح اندازه‏های تکراری بود. در این مطالعه 18 مرد چاق 40 تا 50 ساله با نمایه توده بدنی بیش از 30 کیلوگرم بر متر مربع به صورت فراخوان عمومی جهت شرکت در این طرح تحقیقی از میان 70 داوطلب به طور تصادفی انتخاب شدند و پس از دارا بودن شرایط لازم به دو گروه روزه دار (9N=) و گروه روزه‏دار و فعالیت ورزشی (9 N=) تقسیم شدند. سپس در حالی که گروه روزه دار تنها روزه داری را به عنوان اثر مداخله‏ای انجام می‏داد، گروه روزه دار و فعالیت ورزشی علاوه بر روزه داری، فعالیت ورزشی را به صورت 27 جلسه در ماه انجام می‏دادند. جهت بررسی متغیرهای مورد نظر از افراد چهار نوبت متفاوت نمونه‏گیری خونی به عمل آمد. در نهایت جهت تجزیه و تحلیل داده‏ها از آمار اندازه‏های مکرر تحلیل واریانس در سطح 05/0p< استفاده گردید.

 

یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد که سطوح LCN2 در هر دو گروه طی ماه رمضان کاهش می یابد. با این حال، این اثر کاهشی تنها در گروه روزه‏دار و فعالیت ورزشی معنادار بود (05/0 p<). همچنین، میزان مقاومت انسولینی در هر دو گروه کاهش یافته بود که این کاهش در گروه روزه‏دار معنادار بود (05/0p<). به علاوه، سطوح LCN2 تنها در هفته چهارم ماه رمضان با مقادیر مقاومت انسولینی افراد چاق ارتباط معناداری داشت (05/0 p<).

 

نتیجهگیری: با توجه به نتایج تحقیق به نظر می‏رسد کاهش یافتن سطوح LCN2 توسط روزه داری و همچنین روزه داری و فعالیت ورزشی عاملی در کاهش مقاومت انسولینی افراد چاق باشد.

 
متن کامل [PDF 401 kb]   (3765 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: طب ورزش

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb