زمینه و هدف : توکسوپلاسموزیس ( Toxoplasmosis ) یکی از بیماری های انگلی است که سبب بعضی حالات بالینی عفونی می گردد. یکی از راه های انتقال بیماری توکسوپلاسموزیس مادرزادی از طریق جفت به جنین میباشد که تشخیص این بیماری را در این مرحله بسیار حائز اهمیت مینماید. توکسوپلاسموزیس مادرزادی چنانچه در سه ماهه اول بارداری رخ دهد , به سقط جنین , اختلالات اعصاب مرکزی و چشمی منجر میشود. لذا روش های تشخیصی دقیق در بررسی زنان مبتلا به عفونت توکسوپلاسموز حائز اهمیت می باشد که شامل روش های سرولوژی مانند الایزا و الایزا اویدیتی IgG Avidity) ) هستند. هدف از این مطالعه تعیین زمان ابتلاء مادران به انگل توکسوپلاسما گوندی ( Toxoplasma gondii ) بود.
روش کار : بررسی فوق از نوع مطالعات ارزیابی بود. در این راستا سعی شده است از جمع آوری نمونههای مختلف و بررسی مقایسهای آنها در تشخیص توکسوپلاسموزیس مادرزادی مانند نمونههای سرمی و مایع آمنیوتیک، استفاده گردد. روش های آماری مورد استفاده در این بررسی با نرم افزار نسخه 18 spss انجام گرفت .
یافته ها : نتایج نشان داد که اکثر مادران مورد بررسی در همین اواخر به انگل توکسوپلاسما گوندی مبتلا شده اند و افزایش تیتر الایزا اویدیتی با تعداد سقط جنین در آنها در ارتباط است.
نتیجه گیری : در روش الایزای ساده تنها تیتر آنتی بادی های IgM به درستی اندازه گیری میشوند، اما در روش جدیدتر که الایزا اویدیتی نام دارد، تیتر آنتی بادی IgG توکسوپلاسما گوندی هم به درستی اندازه گیری میشودو هم اینکه زمان ابتلاء مادران به این انگل مشخص می گردد .