بیماریهای قلبی ـ عروقی همچنان یک مشکل عمده بهداشتی و اجتماعی در کشور ما محسوب میشود. مطالعات زیادی به بررسی عوامل خطر این بیماری پرداختهاند که تعدادی از آنها رابطه عوامل مختلف تغذیهای و غیرتغذیهای را با این بیماری بیان کردهاند. هدف از این بررسی تعیین شاخصهای پیشبینی کننده عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در افراد ساکن منطقه 13 تهران بوده است. از بین افراد مورد بررسی در مطالعه قند و لیپید تهران، دریافتهای غذایی افراد به روش 2 روز یادآمد بطور تصادفی ارزیابی و ثبت گردید. پس از حذف افراد کم گزارشده و بیشگزارشده، 486 فرد بزرگسال بالای 20 سال در مطالعه باقی ماندند. در این افراد اطلاعات مربوط به تنسنجی (قد و وزن) و مصرف دخانیات، سطح تحصیلات، فشار خون و سطح چربیهای خون جمعآوری شد و جهت تعیین عوامل خطر بیماری قلبی ـ عروقی از مدل رگرسیون خطی و روش گام به گام استفاده گردید. براساس نتایج به دست آمده BMI ( Body mass Index ) و WHR ( Wast to hip Ratio ) با افزایش سن در زنان افزایش یافته بود(به ترتیب 01/0 P< و 05/0 P< ). توزیع افراد در گروههای مختلف سنی از نظر سیگار کشیدن و سطح تحصیلات متفاوت بود. نتایج حاصل از مدل رگرسیون خطی ارتباط قوی و مثبتی را بین BMI و کربوهیدرات مصرفی با تریگلیسرید(به ترتیب 05/0 P< ، 6= β و 05/0 P< ، 4/2= β ) همچنین ارتباط قوی و مثبتی را بین وزن و سن و کلسترول مصرفی با LDL (05/0 P< ، 1/1= β و 05/0 P< ، 6/1= β و 01/0 P< ، 7/0= β ) نشان داد. در این مطالعه مشاهده شد که تعدادی از عوامل تغذیهای و غیرتغذیهای با بعضی از عوامل خطر بیماریهای قلبی و عروقی در جامعه مورد بررسی، در ارتباط هستند که توجه به این عوامل جهت پیشگیری و کاهش بروز بیماریهای ذکر شده از اهمیت زیادی برخوردار میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |