جلد 10، شماره 37 - ( 12-1382 )                   جلد 10 شماره 37 صفحات 797-789 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirmiran P, Azad Bakht L, Esmailzadeh A, Sohrab G, Azizi F. PREDICTORS OF CARDIOVASCULAR RISK FACTORS IN ADULTS FROM TEHRAN. RJMS 2004; 10 (37) :789-797
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-229-fa.html
میرمیران پروین، آزادبخت لیلا، اسماعیل‌زاده احمد، سهراب گلبن، عزیزی فریدون. تعیین شاخصهای پیش‌بینی کننده عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در افراد بزرگسال تهرانی . مجله علوم پزشکی رازی. 1382; 10 (37) :789-797

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-229-fa.html


چکیده:   (10431 مشاهده)

بیماریهای قلبی ـ عروقی همچنان یک مشکل عمده بهداشتی و اجتماعی در کشور ما محسوب می‌شود. مطالعات زیادی به بررسی عوامل خطر این بیماری پرداخته‌اند که تعدادی از آنها رابطه عوامل مختلف تغذیه‌ای و غیرتغذیه‌ای را با این بیماری بیان کرده‌اند. هدف از این بررسی تعیین شاخصهای پیش‌بینی کننده عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در افراد ساکن منطقه 13 تهران بوده است. از بین افراد مورد بررسی در مطالعه قند و لیپید تهران، دریافتهای غذایی افراد به روش 2 روز یادآمد بطور تصادفی ارزیابی و ثبت گردید. پس از حذف افراد کم گزارش‌ده و بیش‌گزارش‌ده، 486 فرد بزرگسال بالای 20 سال در مطالعه باقی ماندند. در این افراد اطلاعات مربوط به تن‌سنجی (قد و وزن) و مصرف دخانیات، سطح تحصیلات، فشار خون و سطح چربیهای خون جمع‌آوری شد و جهت تعیین عوامل خطر بیماری قلبی ـ عروقی از مدل رگرسیون خطی و روش گام به گام استفاده گردید. براساس نتایج به دست آمده BMI ( Body mass Index ) و WHR ( Wast to hip Ratio ) با افزایش سن در زنان افزایش یافته بود(به ترتیب 01/0 P< و 05/0 P< ). توزیع افراد در گروههای مختلف سنی از نظر سیگار کشیدن و سطح تحصیلات متفاوت بود. نتایج حاصل از مدل رگرسیون خطی ارتباط قوی و مثبتی را بین BMI و کربوهیدرات مصرفی با تری‌گلیسرید(به ترتیب 05/0 P< ، 6= β و 05/0 P< ، 4/2= β ) همچنین ارتباط قوی و مثبتی را بین وزن و سن و کلسترول مصرفی با LDL (05/0 P< ، 1/1= β و 05/0 P< ، 6/1= β و 01/0 P< ، 7/0= β ) نشان داد. در این مطالعه مشاهده شد که تعدادی از عوامل تغذیه‌ای و غیرتغذیه‌ای با بعضی از عوامل خطر بیماریهای قلبی و عروقی در جامعه مورد بررسی، در ارتباط هستند که توجه به این عوامل جهت پیشگیری و کاهش بروز بیماریهای ذکر شده از اهمیت زیادی برخوردار می‌باشد.

متن کامل [PDF 219 kb]   (6001 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: علوم تغذیه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Razi Journal of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb