جلد 18، شماره 92 - ( 11-1390 )                   جلد 18 شماره 92 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Samileh N, Talebi Taher M, Tabatabaei A, Yeganeh M. Determination of STREM-1 level in synovial fluid for diagnosis of septic arthritis in children. RJMS 2012; 18 (92) :1-7
URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2073-fa.html
نوربخش ثمیله، طالبی طاهر مهشید، طباطبایی آذردخت، یگانه مهدی. تعیین سطح استرم -1 در مایع مفصلی جهت تشخیص آرتریت سپتیک کودکان. مجله علوم پزشکی رازی. 1390; 18 (92) :1-7

URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-2073-fa.html

زمینه و هدف : در جریان بیماری های ناشی از عفونت های باکتریال، رسپتورهای فعال شده بروی سلول های مونوسیتی ( Soluble triggering expressed on myeloid cells-1-STREM-1 ) در سطح مونوسیت ها / ماکروفاژها ونوتروفیل ها فعال شده و از طریق ایجاد پاسخ التهابی منجر به تشدید تخریب نسجی می شوند. هدف از این مطالعه ارزیابی نقش STREM-1 در مایع مفصلی جهت تشخیص آرتریت سپتیک از آرتریت غیر سپتیک بود.

روش کار: یک مطالعه مقطعی در بخش های کودکان و ارتوپدی بیمارستان حضرت رسول اکرم (1388-1386) تهران، وابسته به دانشگاه ایران انجام شد. مایع مفصلی 53 کودک مبتلا به آرتریت آسپیره شد و جهت تشخیص آرتریت باکتریال با روش های معمول مورد بررسی قرار گرفت. 5/. تا 3 میلی‌لیتر از مایع مفصلی در فریزر 70 درجه سانتی ‌ گراد نگهداری شد. مقدار STREM-1 در 53 نمونه مایع مفصلی با روش آنزیم ایمونواسی ( Quantikine R&D systems, US ) اندازه‌گیری شد. نتایج بین آرتریت چرکی وغیر چرکی مقایسه شد.

یافته ها: در 49%(26/53 نفر) آرتریت سپتیک و در51% (27/53 نفر) نوع غیر سپتیک تشخیص داده شد. کشت مثبت در مایع مفصلی 3/20% موارد و تست لاتکس آگلوتیناسیون برای باکتری هادر 2/8 % موارد مثبت بود. 5/ 10% بیماران اسمیر مستقیم مثبت داشتند. سطح کات آف 82 5 پیکوگرم در هر میلی لیتر برای STREM-1 مایع مفصل حساسیت 50%، ویژگی 70%، ارزش اخباری مثبت ومنفی 64% و توافق ضعیف با کشت مثبت در مایع مفصل داشت (037/0= p 28/0= Kappa ) . سطح زیر منحنی راک برای افتراق بین آرتریت سپتیک وغیر سپتیک STREM-1 603/0 ( 1/0= p ، 448/0-757/0 CI 95%) بود.

نتیجه گیری: سطح STREM-1 در مایع مفصلی با کات آف 825 پیکوگرم در هر میلی لیتر، حساسیت 50% و ویژگی 70% برای افتراق آرتریت سپتیک از غیر سپتیک دارد. جستجوی آنتی ژن ‌ های باکتریال در مایع مفصلی ( LPA تست آگلوتیناسیون لاتکس) و سطح STREM-1 مایع مفصلی در صورتی که به آزمایش‌های معمول کشت، اسمیر وآنالیز روتین مایع مفصل افزوده شود، می تواند با لقوه به پزشک برای تشخیص بهتر آرتریت سپتیک کمک کنند. این امر می ‌ تواند از درمان‌های تجربی آنتی بیوتیکی غیر ضروری در کودکان مبتلا به آرتریت جلوگیری کند. برای تصمیم گیری بالینی، مطالعات مداخله‌ای تصادفی بر اساس استفاده از توان بالقوه سطح STREM-1 مایع مفصل در درمان ضد میکروبی آرتریت سپتیک می تواند مفید باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عفونی اطفال