زمینه وهدف : ولوواژینیت کاندیدیایی ( Vulvovaginal candidiasis ) بیماری شایع زنان است که در اثر رشد غیر طبیعی کاندیداها در مخاط دستگاه تناسلی زنان ایجاد می شود. علایم و نشانه های بالینی ولوواژینیت کاندیدیایی اغلب غیر اختصاصی است؛ بنابراین تشخیص بیماری بر اساس آنها قطعی نیست. هدف ازاین پژوهش ارزیابی ارزش روشهای تشخیصی سرولوژیک ایمنوفلورسانس غیر مستقیم و الایز ا در مقایسه با آزمایش مستقیم و کشت در بیماران مبتلا به ولوواژینیت کاندیدیایی بود.
روش کار : این مطالعه یک روش توصیفی- مقایسه ای بود که بر روی 87 بیمار مشکوک به ولوواژینیت کاندیدیایی و 50 نفراز افراد سالم (گروه کنترل) انجام شد. نمونهها مورد آزمایش مستقیم،کشت وآزمایشهای تکمیلی برای شناسایی گونه های مختلف کاندیدا قرار گرفتند. سپس با استفاده از سرم بیماران تست های سرولوژیک شامل ایمنوفلورسانس غیر مستقیم و الایزا انجام گرفت. برای مقایسه متغیرهای کمی و کیفی به ترتیب از آزمون های t-student ، chi-square ودر صورت لزوم آزمون دقیق فیشر استفاده شد.
یافته ها : از 87 نمونه مشکوک به ولوواژینیت کاندیدیایی در مجموع 50 مورد ولوواژینیت کاندیدیایی تشخیص داده شد. عوامل مسبب به ترتیب فراوانی عبارت بودند از: کاندیدا آلبیکنس، کاندیدا گلابراتا، کاندیدا کفایر ، کاندیدا اینکونسپیکوا و کاندیدا فاماتا. هم چنین کاندیداهای جدا شده از افراد کنترل به ترتیب فراوانی عبارت بودند از: کاندیدا آلبیکنس، کاندیدا گلابراتا و کاندیدا کفایر. در این بررسی، تمام گروه کنترل در تست ایمنوفلورسانس غیرمستقیم منفی و در گروه بیماران 42 نفر (84%)مثبت و 8 نفر (16%) منفی بودند. با روش الایزا، همه گروه کنترل منفی و در گروه بیماران 40 نفر (80%) در این تست مثبت و 10 نفر (20%) منفی شدند.
نتیجهگیری :به نظر میرسد در مواردی که امکان انجام روش های مستقیم میکروسکوپی و کشت وجود نداشته باشد، روش های ایمنوفلورسانس غیرمستقیم و الایزا می توانند به عنوان روش های جایگزین در تشخیص ولوواژینیت کاندیدیایی مطرح باشند.بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |