دود و حرارت تنورهای هیزمی و گرد و غبار ناشی از آرد از عواملی هستند که منجر به اختلال در راههای هوائی به صورت برونشیت مزمن و آسم می شوند. برای بررسی آثار سو این عوامل آزمونهای کارکرد ریوی نانواهایی که با تنور غیر هزیمی کار می کنند از نانوائیهای غرب تهران 200 نانوا به طور تصادفی انتخاب شدند. از این نانواها، در محل کار با نفس سنج دستی (portable spirometer) نفس سنجی (spirometry) به عمل آمد و حجمهای مختلف ریوی شامل اندازه گیری شد. سپس نتایج مطالعه با گروه شاهد از کسبه محل و کارگران شرکت کلین پارت شاغل در بیمارستان با همان تعداد مورد مقایسه قرار گرفت. تفاوت معنی داری بین درصد حجمهای ذکر شده گروه نانوا و شاهد ملاحظه نگردید (0/05
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |