زمینه و هدف: افزایش قند خون و مایع نخاع در تب و تشنج بهطور شایع رخ میدهد. آزادسازی سریع کورتیزول و آدرنالین پس از تشنج، بهعنوان واکنش استرسزا، منجر به این افزایش میگردد. در طی تب، آزادسازی اینترلوکین 1 بتا، بهعنوان سیتوکین اندوژن پیوژن منجر به مهار آزادسازی انسولین و کورتیزول میگردد. این حوادث میتواند همراهی میان غلظت قند مایع نخاع و دمای بدن در مطالعه حاضر را شرح دهد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط مصرف استامینوفن و قند مایع نخاع در تب و تشنج میباشد.
روش بررسی: در مطالعه مقطعی تحلیلی حاضر، مایع نخاع 63 کودک (18-3 ماه) دچار تب و تشنج آنالیزگردید. متوسط غلظت قند مایع نخاع در کودکانی که 6 ساعت قبل از تشنج استامینوفن دریافت کرده بودند با گروهی که استامینوفن دریافت نکردند، با استفاده از تستهای آماری T-student test و Mann-whitney test ، آنالیز و با هم مقایسه گردید.
یافتهها: متوسط قند مایع نخاع در کودکانی که استامینوفن دریافت نکردند در مقایسه با گروه دریافتکننده استامینوفن، بهطور قابل ملاحظهای بالاتر بود. (8 ± 82 میلیگرم در دسیلیتر در مقایسه با 4 ± 53 میلیگرم در دسیلیتر).
نتیجهگیری: غلظت قند مایع نخاع در کودکان دچار تب و تشنج، با مصرف استامینوفن کاهش مییابد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |