جلد 24، شماره 165 - ( اسفند 1396 )                   جلد 24 شماره 165 صفحات 76-66 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khodadadi D, Gharakhanlou R, Naghdi N, Salimi M, Azimi S M, Shahed A. The effect of 4 weeks of exercise preconditioning on soluble amyloid beta level and memory impairment in rats with Alzheimer's disease induced by Aβ1-42 injection . RJMS 2018; 24 (165) :66-76
خدادادی داور، قراخانلو رضا، نقدی ناصر، سلیمی مونا، عظیمی سید محمد، شاهد اتابک. تأثیر 4 هفته پیش آماده سازی ورزشی بر سطح آمیلوئیدبتای محلول و اختلال حافظه در رتهای مبتلا به بیماری آلزایمر القاء شده با تزریق Aβ1-42. مجله علوم پزشکی رازی. 1396; 24 (165) :66-76

دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. ، ghara_re@modares.ac.ir
زمینه و هدف: بیماری آلزایمر شایع‌ترین شکل زوال عقل است و پپتیدهای آمیلوئیدبتا نقش محوری در بیماری­زایی آن ایفا می­کنند. اخیراً، ورزش منظم به عنوان یکی از سازوکارهای غیردارویی مهم برای مقابله با بیماری آلزایمر مطرح شده است. با این حال، نقش پیشگیرانه ورزش کمتر مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین، هدف از مطالعه حاضر، بررسی تأثیر پیش­آماده­سازی ورزشی 4 هفته­ای بر سطح آمیلوئیدبتای محلول و اختلال حافظه در رت­های مبتلا به بیماری آلزایمر القاء شده با تزریق 1-42 است.
روش کار: هشتاد و چهار سر رت 8 هفته­ای نر با میانگین وزن 20 ± 195 گرم در ابتدا به صورت تصادفی به دو گروه تمرین هوازی یا استراحت به مدت 4 هفته تقسیم شدند. سپس، هر گروه به 3 زیرگروه بیماری آلزایمر، شم و بدون تزریق تقسیم گردید. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، تزریق 1-42 یا DMSO به درون هیپوکمپ صورت پذیرفت. 7 روز پس از جراحی، رت­های هر گروه به طور تصادفی یا قربانی شده (7 سر رت) یا تحت آزمون رفتاری (7 سر رت) قرار گرفتند. بدنبال جمع­آوری نمونه­های خونی در رت­های قربانی، بافت هیپوکمپ استخراج گردید و سطوح 1-42 در پلاسما و هیپوکمپ، و همچنین مقادیر پلاسمایی پروتئین مرتبط با گیرندۀ لیپوپروتئینی با چگالی کم-1 محلول (sLRP-1) اندازه­گیری شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که در گروه ورزش­ + بیماری آلزایمر، سطح 1-42 مغزی کمتر و سطح 1-42 پلاسمایی بیشتر از گروه آلزایمری بود (001/0>p). همچنین، سطح sLRP-1 پلاسمایی در گروه ورزش­ + بیماری آلزایمر بیشتر از گروه آلزایمر بود (001/0>p). بعلاوه، یادگیری و حافظه فضایی به طور معنی­داری در گروه ورزش­ + بیماری آلزایمر بهتر از گروه آلزایمر بود (01/0>p).
نتیجه ­گیری: به نظر می­رسد که 4 هفته پیش­آماده­سازی ورزشی می­تواند با افزایش پاکسازی آمیلوئیدبتای محلول از مغز، افت یادگیری و حافظه فضایی را تقلیل دهد.
متن کامل [PDF 1008 kb]   (1299 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2456 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی ورزش